A magyar filmgyártás filmjei, különkiadás 4 - Illuminati (2003) - avagy hogyan képzeli egy őrült a magyar felvilágosodást

Ez a film ROSSZ. Alig-alig nevezhetném filmnek is, mert MINDEN rossz benne.
A vágások esetnként még a mondat végét is lecsípik, nem szólva indokolatlanságukról, de ez szinte már nem is baj, hiszen "színészeink" gyakran érthetetlenül motyognak, bár "mondanivalójuk" annyira hajmeresztő hogy igazából nem is vagyunk kíváncsiak rá.

A "film" Birdemic-szintű vizualitása párosul olyan "megoldásokkal" mint "egyszer felvettük, biztos jó lesz" miközbenvalaki fingott, böfögött, röhögött a felvétel közben, de erre isrárak egy lapáttal az utószinkron, amiazért volt szükséges, mert a színészek fele nem tud magyarul. A szinkronidőzítés teljes hiányán, a félrefordított és betűhibűás feliratozáson már meg sem lepődünk, de hogy egy a felvételalattmagyarul beszélésre rászinkronizálunk még egyszer egymagyar beszélést, és mindkét hangsávot rajtahagyjuk - azolyanszintű mélypont, amit büszkén szégyellhetünk.

Ezen az egész káoszon már csak a "történet"segíthetne, de az... az...
A készítő elképzelése a Magyar Felvilágosodásról - amit valamiért Illuminátinak visszafordított -


hogy Rúzsa Sándor, aki Tenkes Kapitánya, szembeszál a Nottinghami Bíróval (=Robin Hood) mégpedig D'artagnan segítségével, aki mellesleg mindkettőjük apja, úgy, hogy csatlakozik egy transzvesztita színészcsapathoz, akikkel énekelnek.

Agykárosodás veszélye mellett azonban lehetővé van téve hogy megnézzed, bár Magyarországi néző számára a készítő alapesetben megnézhetetlenné tette ayoutube-on, ahová a folytatássalegyütt feltöltötte saját csatornájára.


Csakhogy nekünk vannak külföldi kapcsolataink. Praise the internet!


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad