A magyar filmgyártás filmjei 220 - Mielőtt befejezi röptét a denevér (1989) / Napló apámnak, anyámnak (1989) / Tutajosok (1989)

Ismét előreveszek címet, mert jobb három mint kettő, különben meg nem férne ki.

A kamerakezelés érdekes, de nem következetes, plusz erősen tévéfilm-kategória.

Az sem tetszik hogy 10 perceteltököünk azza hogy kissrác mivel szakmája miatt eltanácsolják a fuvolázástól (ki a franc akar profi fvolás lenni?) behazudik egy üzemi balesetet hátha kiveszik az iskolából.
Azt meg nem nagyon értjük a pszichopata fickót miért nem tiltják ki a boltból zaklatás miatt ahelyett hogy jól összemelegszik vele az asszony (az már csak hab a tortán hogy a fiúcskára fog hajtani később).

A téma miatt egyértelműen a Köpök a Sírodra mellé lehet sorolni, nár itt inkább dráma, mint nyílt erőszak zajlik, de mégis ugyanaz a kategória. Ez egy exploitation-mozi, és mint ilyen pontozhatatlan mert a minőség elvileg pocsék, de ez a pocsékság pont az erőssége az egésznek. És mivel exploitation, ezért a célközönsége is inkább az underground terjedés, nem a hivatalos pontozgatás.
Nézd meg és döntsd el. Ha gondolod. És van hozzá gyomrod.

-------------------

Na már megint Mészáros Márta egyik napló-filmje. Félig-feketefehér. Most'56-ról ítélkezik egyszemélyben. Én részemről kitartok amellett hogy az se forradalom nem volt, se ellenforradalom, csakvki elindult egy sétára, hirtelen sokan lettek, amire kivezényelték a rendfenntartást (helyes döntés), akik közül valami ideges újoncnak (felteszem) berángott az ujja, elsült egy puska, aztán kitört az össze-vissza lövöldözés, a végén meg az orosz tankok.
Nem túl jófilm, korképnek, kor-dokunak sokkal jobb.

A főszereplőnő faarccal nyomja végig a filmet, ami csak azért rossz, mert a film ítélkezik. azaz nem lehet belőle papírmasé-karakter amit a néző tölt fel önmagával hogy majd ő személyesen ítélkezzen. Ebben a formában ez így csak rossz színészi alakítás.

1/10

------------------

holokausztipari termék

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad