A magyar filmgyártás filmjei 189 - Ripacsok (1980) / Szabadgyalog (1980) / Cha-cha-cha (1981)

Énekes bohócok és trágárság.

Van aki szereti a bohócokat? A passzív-agresszív humorukat?

Érzésem szerint nem rossz film, sőt, jó. Nincs benne propaganda, se semmi nyilvánvaló rontás, a hangulat végig hozza a szintet. Viszont én személy szerint nem bírom a bohócokat. Nem értem őket. Ezért meghagyom másoknak a pontozást.

----------------

Tarr Béla film. A marha aki legyártotta a Torinói Lovat. Ezek után nemsok mindent kell hozzátenni.
Az árva munkásgyerek zenei tehetség amit sehol nem tud kamatoztatni. De mielőtt "jajjmegnemértettművész"-eznénk, lássuk be hogy az első alkalom amikor problémája akad az ez:
- ápoló vmi kórházban, a szabályzat és munkaköri leírása ellenére dohányzik, mit dohányzik, a szülészet kórtermében dohányzik hagy dögöljön meg azösszes csecsemő
- mikor megkérik hogy oltsa már el nekiáll feljebb pl. "nincsenek is itt (a kórteremben) nők, gyerekek, ott vannak (a szobában) az ágyaikban".
Hát ezek után tőlem semmiféle szimpátiát ne várjon, örüljön ha nem mosok be egyet.
És már az előző Tarr-filmben is a főszereplő megint kifogásokat keres. Azt hiszi mindenkinél jobb nyilvánvaló hibái és bűnössége ellenére. De hogy ő akkor is mindnekinél árjább, és különben is miért nem döglik meg a szomszéd tehene is, és különben is mit fog ő ezután csinálni. Csókolom, tetszett volna erre előbb gondolni.

1/10

----------------

Józsi éppen feltölti a hűtőgépet jéggel:


Van egy gyanúm hogy az amcsifilmekben miért lakik mindenki hodály házakban, vagy egyszerűen sehol (mutass egy CSI-nyomozót aki nem szűnik meg létezni az irodán kívül!). Mert a valódilakások egyszerűen szarul néznek ki. lásd kép.

Na hát egy Grease-ben BIZTOS nem hangzott volna föl a "Muszkaföldön hagytam a babám nóta részeg kocsmai magánszám magnóról" előadásban...
A villamosellenőr, rendőr, miniszter se nagyon szól be arrafelé hogy "levágom a fejed te huligán". Talán a gangsta, de más nem.
És 10 perc villamosozás után TUITRA NEM 90 éves nagymamához érkezne meg. Képzeld csak el ha ilyen lenne a Dirty Dancing, vagy a Flashdance!
Egy táncolós filmben pedig TUTIRA nem a legalaplépésektől kezdik a tanulást, hanem Illető már jórészt profi táncos, csak pár über-technika, egy koreográfia, meg némi egyéniség kell neki. Még a fránya Happy A Flúgos Golfos is tudja ezt!

Felejtsetek el.1/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad