A magyar filmgyártás filmjei 187 - Kojak Budapesten (1980) / A légy (1980) / Nárcisz és Psyché (1980)

Érzésem szerint ezért a fimért erőst perelhető lett volna a filmgyár.
De hoppá, mégsem, lásd mit találtam:


Ikrek?

Jól válogattak hasonmást is:


Kötelező pina:

Ez azért rossz hír, mert a Spontán Pina afrancia filmmeken kívül, ha nem kifejezett polgárpukkasztó céllal van jelen (pl. Brian Élete)

akkor az clickbait. Amerikai filmekben előfordulhat még alpári humorú vígjátékokban, esetleg horrorfilmekben (bár ott általában maradnak a Spontán Mell-nél).

Agatha Christie természetesen agyar:

Nagyon jó "a videojátékok tesznek erőszakossá" korabeli megfelelőjének ugyanolyanvisszautasítása:"Agatha" benyom egy rakás színpadi előadásról képet amiben Sékszpír-műveket adnak elő, trololol.

Kojak agyarhangját használták, pluszpont.

"Agyarországon a ffiak nem tudják eltartani a feleségüket?" - Ha a készítők tudták volna hogy az USA-ban már mióta dolgoztak a nők! Az 1VH óta, az meg 1918 talán

Ami fáj, hogy krimi helyett tolják az orrunkba a Nagy Agyar Valóság propagandaműsort.

Szatirikus retrofilmnek el lehetadni,de sajna ennyi.

------------------

Igazából sosem tudtam miért is ért ez pontosan Oscart. Persze animációs rövidfilm kategóriában. A halszemoptika-rajzok miatt? Mik voltak MÉG versenyben?
Amúgy nem rossz, stabil 5/10 mióta létezik.

-------------


Most vibráló és pulzáló, vagy elgondolkodó és merengő?  Nem ártott volna eldönteni.

A film leginkább vmi kísérleti film, amiben a szereplők hangjaival és egyéb hangokkal kísérleteztek magyar-magyar szinkronnal, torzításokkal, beszédstílusokkal...

Lehetne ez a magyar Stalker, 2002 Űrodüsszeia, Woody Allantől a Sleeper, Tetsuo... Szóval ilyen performance-film. Tudod miért nem lesz? Ok Nélküli Meztelenség. Az úgy az embereket szokta kínos érzésbe hozni, pláne ha mások is ott vannak. Mert ez se indokolt, se erotikus - azért meztelen mert megtehették. És ezzel bukják is a kultstátuszt.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad