A magyar filmgyártás filmjei 181 - Philemon és Baucis (1978) / Tótágas (1978) / 80 huszár (1978)

Ház ez csak egy ilyen 50-perces filmecske. És ezek szerint ógörög dráma, bár én bevallom úgy néztemvolna meg hogy erről halovány lila gőzöm nincs:


Had mutatom be milyen érzés ez a film, sőt az agyar filmgyártás jelentős része, mit szokok én "agyar érzés"-nek (nem nagyagyarkodásnak!) nevezni:


Ez a tömény unalom, mélázás és merengés engem elborzaszt mintha Cthulhu ébredezne.

Az is zavar hogy a 49-ből 23 percig nem következik be a konkrét alaphelyzete a filmnek. Ami ha csakezt a filmet vesszük nem lenne akkora baj, de ez kifejezetten jellemző az agyar filmekre, és úgy már hatalmas tátongó probléma.

A vége pedig olyan művészieskedő FASZSÁG ami szintén annyira jellemző az agyarfilmesekre, különösen a sztárolt Jancsórra, Tarra, faszomtuggyakire. Most filmet gyártunk vagy csak reménykedünk hogy lesz belőle valami? Koncentráljunk kéremszépen!


2/10

----------------

Itt szándékosan hagyják otthon a gyerekeket a Rszkessetek Betörőkkel szemben.
A magukrahagyott gyerekek Spontán Éneklőkórban szenvednek amúgy, én is otthagynám őket. Vagy még jobb: mivel nyilvánvalóan démoni megszállottsággal van dolgunk, baltát a fejükbe, kevesebb a gond. Abból is látszik hogy ez a helyzet hogy első dolguk betörni a kirakatokat.

Amúgy onnan is tudni hogy ez voltaképpen horrorfilm, hogy MINDEN FELNŐTT ELTŰNT EGYIK NAPRÓLA MÁSIKRA. Ezek nem otthagyták a gyerekeket, ezek elpárologtak.
Azért - szokásos filmes hibaként - áram van, tűz nem üt ki, gáz nem szivárog, és sehol egy stréber gyerek aki mégis tanulna az iskolában. Így kikötünk egy jóféle Legyek Ura hangulatban.

Népművelő faszságként el lehetne adni 6-éveseknek, de miért énekelnek ennyit?
Bepróbálkozok egy 2/10-el, aztán meglátjuk.

----------------------

'48-as szabadságharc - már megint. Szétverik az agyarok arcát - megint.
Melldöngetés, nagyagyarkodás, huszrámente.
Ráadásul kurvára nem tudok németül, ha úgy teccik beszíni, tessék alássan nyomatni kis feliratocskát hogy a devla vájja ki a szemit kendnek!
A "harci jelenetek" meg kb. annyira meggyőzőek mint erőst elgondolkodva utólag a Birodalmi Rohamosztagosokon.


1/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad