A magyar filmgyártás filmjei 178 - Veri az ördög a feleségét (1977) / Abigél (1978) / Angi Vera (1978)

Isten hozta Őrnagy Úr kifordítva. Míg ott szórakoztatni KELL a Főnököt aki szórakozni AKAR, addig itt szórakoztatni PRÓBÁLJÁK a Főnököt aki NEM AKAR.

"keresztényi életmód"-ozás miatt pontot veszít.

A végén a Főnök elmenekül, a család sem tart össze,, de nem is mindenki mindnekivel veszik össze, hanem mindenki az anyukával.
Egyáltalán nem változik semmi: az asszony visszamegy a templomba siratni, a férfiak alkoholt iszva siratják az életük,a Főnök meg fent van Pesten, tüzijáték. Nem hiányos a mondat, a filmnek nincs igazi vége. Ami miatt megint pontot veszít.
Az Őrnagy... ugye volt 3/10, abból lejön 1 pont istenezésért, még egy pont befejezetlenségért = 1/10.


-------------

Van olyan hogy "kötelező irodalom", de ezt én minden áron kerülném könyvben. Filmen nézetném meg. Annyira nem ajánlható hogy csak úgy megnézd, de kötelezőirodalom-jelleggel már nagyon is. Azt hogy pontozzam.
4-5/10

1. fele
2. fele

-------------

Ez a leírás

természetesen ótvar átverés. '50ben ugyanúgy a kommunizmus uralkodott mint '78-ban, tehát ilyet nem csinálhatott. Eszközként ugyan felhasználhatta az'50-es évek történéseit, de nem az '50-es éveket mutatta be, hanem a '70-eseket! Ez nyilvánvaló.


A történet szerint Ügyeletes Elhajlót elküldik egy átnevelőtáborba - ahol szépen átnevelődik másfél órányi lányos röhincsélés után.

1/10

Ajánlom inkább a Mentsd meg a pompomlányt c. filmet:




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad