A magyar filmgyártás filmjei 176 - Talpuk alatt fütyül a szél (1976) / Zongora a levegőben (1976) / Amerikai cigaretta (1977)

Az 1800-as években még voltak betyárok? Ezek szerint...

Valahol vicces hogy az agyarok westernt próbáltak rendezni. Az 1968-as Volt egyszer egy vadnyugat c. film mintájra, azaz kevés beszéd, kevés cselekmény, tömény unalom, halk muzzzzsikaszó. A kalapos jelenet is megvan.
Viszont míga legszarabb westernben is megvan vaami lendületes előrehajtó erő, a jobb élet hajszolása, itt a múltért való bosszú van csak.

Azért nem semmi tehetségtelenség kellett ahhoz hogy az egész westernműfajt a kontinensre való megérkezéstől a Vad Nyugat törvénytelen világán át egy Tombstone-os tömegjelenettel le is zárják egyetlen filmben XDXDXD

1/10

----------------

A művész rögtön "szimpatikussá" teszi magát hogy ingyenmunkára veszi rá a népet. Élősködő, léha lélek, nem megértendő kreatív művész - ezt az első pillanattól leszögezi a film és már el is vesztett mint nézőt. Annyira megnéztem volna hogy otthagyják a picsába, és valami lomis elhordja a méhbe! Az lett volna valami!

Élet sincs a zongoristában, ikább klasszikus "álmodozó művész" aki révetegn tud bámulni oszt passz. Játszani sem tud, nem hallunk egyetlen érdekes darabot se tőle hogy azért kedvelnénk.
Egy idő után (max.afilm fele) maga a film is otthagyja "hősét",és helyette főszereplőnek a közgazdasági szakembert teszi meg a szomszédból (akinek a lányának a "művész" amúgy udvarol is).

A vége alapjánegyértelműen kedvelnünk kéne a zongoristát, de ezt nem hogy nem hozza össze a film, hanem tudatában van hogy nem is fogja tudni összehozni.

1/10!

------------------

Kesergés, önsajnálat, kommunizmuspropaganda.
A cselekmény szerint költő-bá megunja a sikert mert agyára ment a jólét, és inkább beáll Munkásosztályba ötlete szerint. Aztán mégse. Valódi Munkásosztálybeli Másik Szereplő pedig a közfigyelem nélkül hal meg. A Kommunizmus Proletárdiktatúrájában.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad