A magyar filmgyártás filmjei 175 - Öndivatbemutató (1976) / Az ötödik pecsét (1976) / A piacere (1976)

No errőla 15 perces rövidfilmről előzetesben mást nem lehet tudni mint hogy feketefehér.

Hát, nincs is mit mondani, legfeljebb hogy az egész szar. Egy rakás embert látunk egymás után egyesével mintha képet, rövid felvételt készítenének róluk - de nem követik az instrukciókat amiketa narrátor folyamatosanmond, és erre a narráto nem reagál. Tökéletes példa amiko illető ott áll mint a fasz ent, narrátor felszólítja: mosolyogjon!, majd tovább instruálja: "kis mosolyt, legyen pökhendi" - és Aktuális Illető ugyanazzal a fapofával áll végig.

Ez vmi performance-cucc kéne legyen aminél a néző az instruált? Annak se jó, mert egyértelműen vesz valakit, valakiket a kamera, nem csak a tömeget mint közönséget látjuk.

Nálam 1/10.

----------------

Hát ez nem a heteik pecsét, ez csak az ötödik.
János Jelenéseiben az 5. pecsét az, amiben a vallásoshalottakazon hőbörögnek miért nem gyilkolja mr le Herr Gott a nemkeresztényeket.


Beszélgetnek benne egy társaság tagjai mindenféléről, utolsó kérdésként voltaképpen arról, mit tennél meg az életbenmaradásért.
Hazamenve is tovább gondolkodnak rajta, ki hogyan, ki mint.
Harmadik felvonásként bezárják őket a nyilasok/diktatúra/akármi börtönébe bár el nem követteksemmit, de most nem az a lényeg, hanem hogy minek vallod magad, vallasz-e egyáltalán, akarsz-e még túlélni?

Lévén azonban ez mégsem a Fűrész, én meg inkább élek az ügyért mint meghalok, én bizony seperc alatt kint lettem volna.

Viszont tetszik a koncepció, ezért 4/10.

-----------------

A címben szereplő szó olasz szó, ami arról híres hogy azt jelenti "to be liked", ami annyit tesz "szeretve lenni", míg a kifejezésben szereplő "like", azaz "szeretni" szónak az olaszban nincs megfelelője.

Koncepció szerint egy háborúellenes propagandafilm, ami a nézőt a háború képeivel akarja sokkolni. Lássuk hogy megy neki.

Legikább sehogy. Az idő felében sírokat mutogat, s nagyagyar nótákat kornyikál, másik felében néma börleszkként vág be archív felvételeket.

1/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad