A magyar filmgyártás filmjei 173 - Százéves asszony (1975) / Árvácska (1976) / Fekete gyémántok (1976)

Gizi néni, Repülős Giziként élte életét, és most 70 éves gyerekivel "jobb helyre" költözhet (vmi lakótelep 115. emeletére).

A lakásátadó végül gond nélkül lemegy, addig se volt nagy zűr - TEHÁT NINCS FILM.
A végén kiderül hogy a néni nem száz éves (ismeretlen milyen idős), és apuka szélhámos, abból szélhámoskodik komoly összegeket hogy mindenhol százévesnek hazudja a mámit, amire állam ünnepség keretében átad egylakást amit magas áron elad közvtelen utána, de még azt sem érdemli meg szvsz.

1/10

------------------

Másnéven a magyar Lolita, azaz gyerekpornó.

------------------

'38-ban feldolgozták filmre ezt a kötelezőt, minek bajlódni vele?

A változat legalább színes. Viszont azt mondja, Agyarország (a szovjet blokk?) nem Európában van, vagy legalábbis nem Európa. Hajaj.

A globalizáltan gondolkodó kapitalista próbál a feldolgozásban érvényesülni a kommunista "megoldjuk magunk, helyileg"attitűdjévelszemben, szóval nem azonos a korábbifeldolgozásal, amiben főlegaföld alatt turkáltak. Megérte megcsinálni.
Párban vetítve szélesítené a látókört.

Ugyanakkor a végére kapitalizmus-kritka is bejön, sőt, talán épp fordítani hivatott az eddig főhősként szereplő nyugati konzorcium, mert tőzsdemanipulációra kérik a végsősoron együttműködési hajlandóságot mutatni kezdő ~kommunistát.
Amivel viszont ez a "vele nem, nélkülke pláne" fordulat csak nagy szenvedésbe csap át, kesergés a "mi lett volna ha"-n. Végső soron értelmetlenség. Az értelmetlenségbe pedig belenyugodva a semmibe oszlik a kommunizmus, a jót meg sem próbálva hátrahagyni, mondván "gyöngyöt a disznó elé?"

De kifejezettena nézhetőbb kategória, mondjuk 4/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad