A magyar filmgyártás filmjei 172 - A kenguru (1975) / Le a cipővel! (1975) / Magánbűnök, közerkölcsök (1975)

 A film "hatalmas alapdilemmája": meghúzni EGYSZER az Ügyeletes Jónőt,

 
 vagy legyen állásom = megélhetésem (sőt: ne börtönben üljek, mert akkor is létezett talán még KMK, azaz Közveszélyes MunkaKerülés és 100%-os "foglalkoztatás") és meghúzni bármikor az amúgy jó nőt.

Amúgy a stoppos lány után még jön a többi is: fekete (maszek?) fuvar, miegymás, amikre mind nemet mond jó pártfunkcionárius módjára. Míg a végén rájön hogy pénz is kéne az élethez, így csak rálép a kapitalizmus útjára és vállal egy kis kockázatot, maszekolást, kapitalizmust.

És mindenki tökre '70-es éveknek néz ki, ami hót röhelyes korszak volt.

2/10?

--------------

Hogy ennek a címe:
- Le a Cipővel!
- Le a cipővel! (Nyár a szigeten) 
- Nyár a szigeten - Le a cipővel!
- Le a cipővel
 

 azt mindenki döntse el maga.

 Mint kitalálható agyar, gyerekekkel forgatott film (fura műfajmegjelölés, lol), de az biztos hogy ezt az arcot nem akarom látni:

Egy pszichopata születése - lehetne a címe.

A felnőttgárda rettenetes, amatőrszínházi túljátszása, túlhangsúlyozása is tipikus.

Azon tűnődöm hol keresendők ezeknek a filmeknek a gyökerei? A gyerek a tv-n keresztül menjen nyáritáborba ha másknt nem tud? A Tüskevárat próbálják újra és újra koppintani annak mondanivalója (felnőttéválás) nélkül? Esetleg Verne "akkor is agyar ha francia, mindenki agyar" Gyula (hivatalos nevén Jules Verne) könyvei?

2/10?

---------------------

Ez egy PORNÓFILM. De ami fő NEM MAGYAR FILM, hanem juogszláv (mára megszűnt ország) és olasz koprodukció.
Pornófilmként elég normális története van, VISZONT a stáb szar volt, nem volt képes legyártani ami miatt az egészet leforgatták, nevezetesen felvenni tényleges szexet mert "nem állt fel a farka a gyereknek" - idézet Jancsótól.
Hát b*meg, old meg. Viagra nem volt, hát vedd fel máskor, adj neki pornólapot, struktúráld át a felvételt ha mondjuk tömegjelenetként nem fog menni, vagy KERESS OLYAT AKINEK FELÁLL, meg egy nőt aki vállalja. Aztán ha vmiért fontos a szerelő személye, használj vágást és csinálj belőlük testdublőrt.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad