A magyar filmgyártás filmjei 169 - Hószakadás (1974) / Jutalomutazás (1974) / Örökzöld fehérben feketében (1974)

Egyértelmű a propagandacélzat, hogy a nagy nyomulásban elfelejtette az Agyarság a Régi Értékeket, mint pl. a búbópestis és a máglyahalál.
Nagyobb kérdés milyen a megvalósítás. Részemről egy Visszatérő-szerűen lassú totálisan kussolós filmet képzelnék el, ahol csak fúj a hó és időnként lődöznak, hörögve egymásnakesnek. Arra adnék nagyon sok pontot.

Ehelyett nagymama kimerevített arca dumál egyfolytába', meg csapat katona rohamozza a nagy semmit. Hó sincs sehol. A hó csaka végére jön meg,ami totál amatőr koncepció, esetleg a Trónok Harcában elmegy, bár már ott is idegesítő hogy 500 métert nembírnak megtennia rohadt zombik idestova 6 évada vagy mennyi.

1/10, nézd meg inkább a Lovasíjászt, az a nagymagyar-fétis legutóbbi önkielégítőterméke.

-------------------

Mit keres az elején a cirkusz? Filmes szempontból csakakkor odavaló, ha a cirkusz része a pártkongresszus, de ezt a rendszer-baszogatást pont leszarom máma.

Mutatnak egy csomó jelöltet, de mivel SEMMIT nem tudunk meg róluk nincsenek versenyeztetve a célért, pusztán biodíszletek és időhúzás.

És mi volt a cél olyasvalakit beválogatni főtitkárnak aki nem tud felolvasni probléma nélkül egy szöveget?

A feszültséget pedig szokás szerint a Mély Hallgatások kellene megteremtse - én inkább preferálnám a párbeszéd útján történő történetvezetést, nem hogy "majd a néző kitalálja magának".

A végén pedig spontán elküldenek valaki mást -de nem csakúgy elmegy, hanem komoly műsoridőt szán rá a rendező hogy elmenjen, vagy 10 percet. Ezt általában (normális esetben) rendező letudja 30 mp-el vagy egy állóképpel.

1/10

----------------

A közönség szólott:


A hiba ott van hogy a kép gyakranelkezd hullámzani, mint a víz hullámzik.
Tehát nézhetetlen kópia: 1/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad