Hülye reklámok 81 - Budapest Pride

És úgy általában ezek a melegfelvonulások.

Félreértés ne essék, éljen az egyenjogúság, és amíg nem okozol kárt másoknak addig csinálsz ami jólesik, DE.

Az egész eredetilegazért szerveződött, mert sok esetben életveszélyes volt végigmenniük az utcán - ezért lett nagy csinnadrattával megszervezve hogy csak azért is vonulnak.

Ez ugyan már okafogyott lett, de a felvonulásnak még mindig apropója az esetenkénti megkülönböztetés, különösen a keresztények és más vallási rasszisták (pl. muszlimok, judaisták) részéről. Meg különben is ki ne akarna még egy alkalmat hogy berúgjunk? (Megjegyzés: a népesség 70%-a nem iszik, de legalábbis útálja az alkoholt meginni.)
Tehát ÖNMAGÁBAN a menet nem probléma, sőt, üdvözölt.

A probléma hogy már jó ideje megrendezik újra és újra, a társadalmi közeg pedig sokat változott (ebben az országban is, még ha a törvényi szinten ennek ellenkezője látszik is).
Így lassan elértük/elérjük azt a pontot ahol már a neofeminista vonásokatveszi fel a dolog, azaz nem az egyenjogúságért és elfogadtatásért vonulnak, hanem extra jogokért.

Félrerétés ne essen, tisztában vagyunk vele hogy "a legzsírosabb állásokat mindig a fehér, férfi, heteroszexuálkisok töltik be". Ja, ez probléma.
Ám most nézzük a társadalom másik végletét, azaz a szegényeket.

Ott azt találjuk, hogy a színesbőrű (fekete/cigány/fehér), meleg, női stb. kisebbségek a többséghez képest többletjogokkal tudnak rendelkezni. Szociális alapon olyan segélyeket kapnak, olyan jogi képviseletet kapnak, olyan panaszaikat fogadájk el, ami a "kivételezett többségnek" nem jár, nem jut.
Pl. egy ügyvéd pro-bono inkább fog képviselni egy környezetszennyezétől rákot kapott színes/meleg/nőt mint egy fehér/hetero/férfit. Valószínűbb hogy a színes/meleg/nő kap majd egy vállalati/kormányzati ösztöndíjat mint egy fehér/hetero/férfi. Ha egy fehér/hetero/férfinak kimegy a bokája az elhanyagolt járda/lépcső/akármi miatt a hivatalnál, az kisebb valószínűséggel és kisebb kártárítést fog kapni mint a színes/meleg/nő,aki miatt méga sajtó is ki fog szállni, pláne ha kerekesszékes. Utóbbiesetben még akkor is az ő javára fognak dönteni ha egy arrogáns seggfej és az egész ténylegesen az ő hibája volt.

Szvsz eljött az idő hogy ezeken a büszkeség-vonulásokon MINDENKI büszke lehessen, ne csak az LGBT-kisebbség. Sőt, idővel lehessen büszke aki amire akar. A punkok, a raszták, a tetováltak, meg amit még az emberiség kitalált magának.
Sőt, díszhelyet kéne helyet kapnia a heteróknak a következő alkalommal. Mert ne csak a heteróknak kelljen elfogadni a melegeket (fehéreknek a színeseket stb.), hanem az adott kisebbségnek is a többséget!


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad