A magyar filmgyártás filmjei 157 - Utazás a koponyám körül (1970) / Agitátorok (1971) / A fekete város (1971)

A címről-híres Karinthy-regény feldolgozása. Na azt sem olvasta száz éve senki. Igazából a tanárok is inkább csak letudnák a viszonylag könnyen átfutható Tanár Úr Kéremmel, és azt se szokás számonkérni.

Nyilván a kor tehnikai lehetőségei, pláne az agyar filmgyártás ismeretében nem várhatók nagy hallcinációs tripp-snittek :( Szóval ez nem lesz egy Félelem és Reszketés Las Vegasban.

Sistereg.

Nagyapám biztos élvezné, a vén marha, 90 éves, rég meg kellett volna halnia, de nekem egy ősi Dr Who részt. Nem emlékszem már a gonosz nevére, egy rakás játékot kellett benne játszaniuk életre-halálra. Valami játékmester volt a lény, akit visszatérő gonosznak terveztek,de végül csakegy részben szerepelt. Na mindegy, lépjünk tovább, erre meg adjunk 1/10-et.

--------------------

Kommunista propagandafilm, amit állítólag betiltottak mert nem úgy sikerült végül ahogy azt a fejesek elképzelték.
Ne zavarjon meg minket hogy a stáblistán a szereplők tök mások, hiszena rendező ugyanaz.
Az se zavarjon hogy a wikipédia szerint 1:22:00 hosszú, mert a port.hu szerint 1:08:00 hosszú, akárcsak a tube-on lévő verzió.

Folyton marxista, azaz ateista-kommunizmust nyomnak, ami Agyarországon nyilvánvalóan nem a trendi volt. Az egész film olyanm int egy marxista kézikönyv, vagy Lenin fejtegetései. Ilymódon csaka kommunizmust kutatóknak lehet érdekes.

1/10.

-------------------

Minden fekete. Gyémántok, város - ki tudja. Kötelező-feldolgozás (vagy már kivonták onnan mert ennek se volt értelme?).

A 80 percből 40 telik eladdig míg a sérelem éppenséggel bekövetkezik, azaz a bíró meghal. Ez pedig a műsoridő fele akárhogy számolom. Mondjuk a regényt nem ismerem.... De én másra számítottam. Megamúgyis. Már az alapkonfliktust sem tudom megfogni, hogyan háborúzhat a földesúr a saját(?) városával, földjével. Ez nekem kínai.

1/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad