A magyar filmgyártás filmjei 150 - Hosszú futásodra mindig számíthatunk (1969) / Imposztorok (1969) / Ismeri a Szandi Mandit (1969)

150. postot egy rövid doksival kezdjük. Lassan itt van1970 is, 70 filmgyártás. Csak fogy.
Az apropó valami hosszútávfutó valami díjnyerése, valójában egy KOCSMA REKLÁMJA.

Amikor egyszál faszban füröszti azedző, na AZ AZTÁN érdekes
amúgy viszont egy sima "márkanevet ráütöm a termékre és ettől hirtelen drága és népszerű lesz" logóráütés. Funkcióját betölti, de ennyi.
1/10

--------------------

Betiltott film! Hát szopjál le, nem érdekel.
Az elején csávókámat aki öngyilkos akar lenni annyira halálra rémíti vmi kutya ami hazáig (a kutya otthonáig) kergeti, hogy mert megtalálta a kutyát rögtön föl is veszi a gazdája dolgozni.
Oooké, nekem rögtön beugrik a Joey c. sorozatból a rész ahol Joey és a feka haverja lenyúlják Kevin Smith (Shop Stop) kutyáját és beállítanak vele mint "megtalálók" szerepért.

Nem mellesleg a dagi arról híres hogy kis pénzből is tud jó filmeket rendezni, és erre bátorít mindenki mást is.
Még az akkori költségeit is közzétette:

(a hiányzó tételeket lásd az eredeti postján szöveges részben).

Amúgy ez egy Koponyák nagymagyarkodással és némi groteszk humorral.

MÉG (főleg a humoros megvalósításnak köszönhetően) nem lépi át a gondolatszabadság határait, így lepontozom egy erős 3/10-re.

-----------------

Túl hosszú. Mondom ezt a másfél órás terjedelem ellenére. Egyszerűen bár a célját eléri - a néző élvezettel útálja az Őrnagyot -, de párosítva azzal a "jó magyar életérzéssel" (piha) el is veszíti egyúttal ritmusát, azta laposságot amit végig hoznia kéne, és párosítja a falusi menyecskésséggel, népviseletbenjárással.

Inkább ajánlanék egy rövidebb Örkény-novellát olvasásra mint ezt ha lehet választani. Mindenestre ezerszer inkább fillmen mint olvasni, mert azért ez nem A Per Kafkától. Ez inkább Örknytől a Szilmarillok mint jó írás.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad