A magyar filmgyártás filmjei 149 - A hamis Izabella (1968) / A veréb is madár (1968) / Extázis 7-től 10-ig (1969)

Feketefehér. A főcím inkább illene horrorhoz mint krimi(?)hez. Rejtő még mindig terheli az írót, mert ez nem igazán krimi, inkább kalandfilm.

Ajánlom helyette az 1963-as "Amerikai Fogócska"-t. Nem csak mert színes, hanem mert ugyanúgy bélyegre vadásznak benne, és mérföldekkel jobb. Felteszem onnan koppintották ezt a '68-as tákolmányt.
1/10

--------------

Krimi helyett drámát csináltak, ez sokat elárul. Feketefehérben. A vágásmunka is elég trehány. Az első 10 perc után a film teljes hosszában rendőr - kihallgatott 1-1 fő felállást nézhetünk, ami a korba helyezve különösen elriasztó.

A felelőskeresgélés meg mindig unalmas társadalmi szinten. Azt se tudom itt most a tőkések, a nyugat, vagy a komcsik hibáztatása zajlik (talán ettől lehetne ráfogni hogy jó?).

-1/10

--------------

Kabos László (nem összekeverendő Kabos Gyulával) egyedül eljátszott egy ikerpárt mint Lindsay Lohan.

Kabos amúgy egy Pierre Richard-klón
aki akkora ripacs mint Jávor Pál.

A történet egy Egy Bolond Százat Csinál feldolgozás, esetleg a diszidált visszatérő agyar félreértéssel dolog miatt Valami Amerika 1, valamint KLászló karaktere hasonlít a "Megint Dühbe Jövünk" Papijára.

Gondolom akadnak akik kétségbeesve retro-vígjátékot akarnak nézni, azok esetleg próbálkozhatnak, én inkább a fent említettekből indulnék ki részemről. 2/10, decsak mert a randa vörös fickónak ez az első filmje (vagy nem, de akkor pont leszarom).

------------------

Riportfilm. HATALMAS hátránya hogy nem villan fel melyik együttest, melyik számot látjuk-halljuk éppen.
Hatalmas pontokat is érhetne, de így akárhány évvel az után hogy az említett együttesek KIHALTAK...
A zenék azért a jobbak közül van összeválogatva, ezért eltemetni sem akarnám, 3/10. Jobbat nem tudok rá adni.
Persze a cucc valójában RÉSZLEGES, valójában ELVESZETT, de mivel nem csak az időseket, fiatalokat szólaltatja meg a megmaradt részekben, de az aktuális pártfunkcionáriust is, ami miatt kifejezetten érdekes.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad