A magyar filmgyártás filmjei 144 - Minden kezdett nehéz (1966) / Othello Gyulaházán (1966) / Sikátor (1966)

Nagymagyarkodó kesergés. Múzeális értéke biztos van az összevágott archív felvételek miatt...

1/10.

Valószínűleg az "értelme" az egésznek ismét egy önazonosságkeresés a Párt részéről hogy Hruscsovot Moszkvában új vezető váltotta. Ez rendíkvüli függést mutat Agyarország részéről akkor is ha hivatalosan ez volt a "legvidámabb barakk", és tökre ellenálltunk ám a kommunistáknak! Vezéreink megmutatták ám a népnek de nagyon milyen scheidigok is ők, nincsenek ám elnyomva ezerrel, lenyomjuk a Szovejtuniót izomból!


-------------------

Színházi darabot rendezünk. Vásznon. Feketefehérben. De mi az a plusz ami miatt ezt nézzem?
Had idézzek egy gondolatot a filmből:

"Gondolják meg dárga kollegák: az atomkorban élünk. Még a gépek is gondolkodnak.És mi, a kultúra elsőharcosai mit játszunk évek óta? Szibillt (1914). Lily bárónőt (1919). Bob herceget (1902)."

Namost UGYANEZ azalak úgy akar lépést tartani Európával hogy rendez egy Othellot, egy 1603-as darabot? 300 év visszalépés. Ilyen kultúrába vezetne:

?
Játsz inkább egy kört a Baldur's Gate 2-vel bárd főkarakterrel. Addigis ez 1/10. Szükségtelen, elrontott koncepciójú hulladék. Haragszom rá.

---------------

Ne má' hogy rögtön megint egy kultúra-film!

A Spontán Táncikálás se tetszik, megazelső mondatse amit a főcímután meghallok Ügyeletes Nősténytől Ügyeletes Hímnek: "Maga nős?" Ebből is házasulós film lesz. Netalán megcsalós. 1/10.





Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad