A magyar filmgyártás filmjei 139 - 58 másodperc (1964) / Fény a redőny mögött (1965) / Gyerekbetegségek (1965)

Az 58 mp valójában 15p, dokumentumfilm, kisfilmként megcsinálva inkább az ügyeletes úszóbajnok nyilván vmi eredménye kapcsán. Nem derül ki pontosan miről van szó, és azon kívül hogy tisztes iparosmunka nincs igazán erénye, 2/10.

Ez élesbe ment, és már sokkal jobb:

Háttérinfó: a srác 30 méteres medencében tanult meg úszni vmi Közel-Keleti olajbirodalom hercegeként. Az egész országban nincs még egy úszómedence, őt meg nem tájékoztatták hogy az olimpián(!) 50 méter egy hossz. És a szintidőket sem nézte meg ami egy ilyen versenyre kell. Viszont mivel az adott számban más abból az országból nem indult, kötelező volt megengedni hogy ússzon :D
Ezzel felsorakozott Eddie "The Eagle" Edwards mellé a sporttörténelemben (szabadfordításban: Sam a Sas), aki síugró volt, mindig több tíz méterrel a többiek mögött végzett, és sokszor még el is esett (végül rendeletileg tiltották el hogy ne rontsa az olimpiák hírnevét, egyébként rendkívül kitartóan nevezgetett):


--------------------

A történetről a Bilkó Főtörzs jutott rögtön eszembe, meg a Tizedes meg a Többiek. Egy kicsit mindkettő kínos.

FELHÍVÁS: aki tudja mi a főcím után a dalaz mondja már meg légyszi!

Van benne néhány egész eredeti megoldás (pl. a ki-kicsoda állóképeken végigjárása a később mozgásba lendülő helyszínnek mint az ügynöknek aktából való ismertetés), de amúgy egy Spontán Énekléssel tűzdelt semmi.

---------------

Na ilyen címmel jó vígjátékot csinálni. Mi semviccesebb mint hogy "tumor", vagy "zika", vagy "búbópestis"!

Ami úgy kezdődik hogy "hol a szemüvegem", és éppen VISELI a szemüveget (tehát nem a homlokára van tolva mint egyszer egyik nagyapámmal megesett), ott sok jóra ne számítsatok.
Gyerekeket szerepeltető film 90%-ban abbólaz időből amikor azt hitték minden vicces ha dupla sebességgel játszuk le.

Az összes kisiskolás-klisét hozzá: földön vonszolt iskolatáska, piros iskolatáska, "az én apukám simán leveri a te apukádat" dumák, fiúkra röhincsélő serdülő diáklányok...
Nézd meg inkább az Ovizsarut Arnod Schwarzeneggerrel.


Ja, és ez:




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad