A magyar filmgyártás filmjei 120 - Dollárpapa (1956) / Hannibál tanár úr (1956) / Móricz Zsigmond 1879–1942 (1956)

Feketefehér. Meglepő lesz mennyire későn hagy fel az agyarfilmgyártás a feketefehérrel. '70-re a világ gyakorlatilag felhagy a monokrómmal, az agyarok azonban jó '90-ig folytatják.

Btw, belegondoltatok hogy mindent kézzel kellett kiszámolni számlógép előtt? Bár volt abakusz. Viszont a nyilávntartás. Már maguk a papírok is eszetlen helyet foglaltak el nyilván. És ott valami megtalálni... Éljen a számítógép!

Sisteregni némileg sistereg DE ez azizé VICCES! Magyar Vígjátékami vicces, humoros? Hová kerültem? 5/10!

--------------------

A film szerint aki nem vesz részt a politikában az nyúlbéla, és előbb utóbb korpa közé keverdik és megeszik a disznók (a főszereplő a végén meghal).

Messze nem olyan elegáns mint Kafkától A Per. Főleg hogy Herr Taná Rúr (pun intended) alapból ellenszenvessé teszi magát hgy "szopjál nagyot gyerek" felkiáltással nyomna rá 3-ast a 4-es dolgozatra,de mire befejezi már csak 2-es marad abból is.

Ja: FIGYELMEZTETÉS: A FILMBEN MA MÁR VÁLLALHATATLAN IDEOLÓGIÁK VANNAK, KIZÁRÓLAG FILMTÖRTÉNETI EMLÉKKÉNT VETÍTHETŐ!
Kitaláltátok: fasiszta Tiszta Faj eszme és kereszténykedés zajlik a filmben. Egyik sem vállalható felvilágosult korunkban.


1/10, és örüljön hogy egyáltalán lepontozom.

------------------

Harmadik témánk nyilvánvalóan életrajzi cucc. Igazából a linken NEM A HIVATKOZOTT FILM VAN, hanem a Filmarchívum által összerakott doksi, de annyira jó ez a 8 perc, pont annyi és olyan amitől egy picit szeretni lehet Móriczot, és a szerkesztése az anyagnak tényleg kiváló, fimesek tanulhatnak belőle.
Amúgy onnan tudni, hogy van benne 1961-ből származó részlet (és haja, még későbbiek), ami ugye később volt mint 1956, amikor az készült volna amit mi kerestünk. Annak viszont nyoma sincs.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad