A magyar filmgyártás filmjei 117 - Pixi és Mixi a cirkuszban (1954) / Dandin György, avagy a megcsúfolt férj (1955) / Gázolás 1955

Bajba leszek. A fekete-fehér filmeknél legalább bőven lehetett írni mi a rossz. Ezek meg olyan semmilyenek, köszönhetően főleg a propagandacélú gyártásnak.
Nem mintha korábban ne lett volna ott is a propaganda, és ugye a tökéletesen egyhangú "házasodj meg oszt jónapot" szlogen, ez meg itt több módon is próbálja eladni magát - netánazért nem ragad le egyik megoldásnál sem mert egyik sem válik be? Vagy az ország nyakán ülő oroszoknak már volt ízlésük? Nyilvánvaló hogy nem egyéni indíttatásból irattatak a filmek, hanem felsőbb kontorllal...

Ilyen címmel pedig ha nem rajzfilm, akkor forduljon fel.

Úgy tűnik egy 8 perces cirkuszi szám 8bohóctréfa, tehátkimeríti a "rajzfilm" kategóriát) fölvételét eladták rövidfilmnek. Hang az nincs, némafilm. Vagy csak hiányzik, mely esetben elveszettnek kéne nyilvánítani - bár legalább egy része úgy is működik.

Csak 8 perc, mégis inkább azt javaslom: menj el cirkuszba. Egy életben egyszer azt is ki lehet próbálni.

3/10.

------------------

Ez vmi kosztümös vígjáték kénelegyen, de nagyon erősen javaslom hogy inkább a Sok Hűhó Semmiért-et Keanu Reavesel...

1/10

----------------------

Igazából elég tisztességtelen tőlem hogy három filmet is beszuszakolok a mai postba, a harmadik már szerintem sehogyse fér ki, de aztán csak legyintettem itt magamnak végül.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad