A magyar filmgyártás filmjei 115 - A képzett beteg (1952) / Föltámadott a tenger (1953) / Gyöngyvirágtól lombhullásig (1953)

A nemzet ripacsa újabb filmmel jelentkezik. Csak23 perc de már olyan mintha a fogamat húznák. A fickó legalább annyira elidegenítő mint ennek a palinak a filmjei (de azok legalább színesek):


Az legislegislegnagyobb baja mégis az hogy CSEPPET SEM VICCES. Kellenének a poénok, a szituációs humor - itt azonban csak Latabár kapálózása van.
1/10

--------------------

Több mint 2 órás film. Színesnek színes, de az csak a kép.

Unalmas szar, amit csak annyi különböztet meg a 100% kommunista felvonulásról készült képsoroktól, hogy itt a felvonulást szabadságharcosok felvonulásának álcázták, Szátlin Elvtárs, vagy vmi agyar főpolitikus helyett meg Petőfi és más hasonlók állnak ki kart lengetni.
Annyira dúl a propganadagépezet, hogy ezek még Világosnál is nyernek.

1/10.

--------------------

Megint egy dokumentumfilm élővilágról. Agyarország persze.
A felvételek nem igazán jók (rosszak a színek, távolról vannak fölvéve, gyakran túl árnyékosak, miegymás), soka kutyás felvétel is - lehet jobban ment volna a készítőknek havadászatról gyártanak valamit.
Kevés az érdekes fölvétel is, a "repülve zsákmányoló szitakötő"-t pl. nem látjuk zsákmányt fogni és folyton kirepül a képből mind az 5cm-es körökkel amiket megtesz. Egyedül a pelikánok vagy mik által elzavart sas snittjét tudnám kiemelni vhol a film közepe táján.

3/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad