Disney és a melegek - avagy milyen lesz a Jégvarázs 2?

A Frozen c. darabban a Jégkirálynő sztroijának jelentősen újraírt feldolgozását tisztelhetjük, amiben a címszereplő szinte nem is főszereplő, inkább a testvére az, aki amúgy egyúttal a klasszikus mesebeli hercegnők kicsavart változata, mert bár beleszeret első pillantásra a Szép Szőke Hercegbe, de aztán rájön hogy legalább két szót váltani kéne a házasságkötés előtt, ezért mégsem köti össze vele az életét.

Viszont ha megnézzük Elzát (asszem), akkor egy testvért látunk, aki szerelmes a húgába. Aki éppen bele is menne a kapcsolatba úgy látszik, de Jeges Elza szerint ez nem jönne ki jól, meg ott van a fiú kérő is - de ez nem változtat azon, hogy Elza bizony minimum lezbikus, ha nem is egy Jamie/Cersei.


A népnek pedig feltűnt hogy mintha a "Let it go" eredeti nyelven egy "coming out" dal lenne, meg pár egyéb utalás a történetben (a "love" szóval valószójáték, a kép két oldalán éneklés), ezért rajongói kampány indult hogy a pártában maradt idősebb(!) testvér kapjon majd egy folytatást, és abban legyen egyértelműen leszbikus,azaznői párt kapjon a női karakter.
Lévén a nemi identitás és vonzalom 4 éves korra már kialakul, ez valójában nem is lehetetlen kérés.

Úgy tűnik tehát hogy a Némó Nyomában folytatása (Dóra Nyomában) teszt lesz a témához, hogy mit szólnak a népek egy  női meleg párhoz egy elsősorban fiatalabb korosztályt megcélzó (animációs) filmben.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad