A magyar filmgyártás filmjei 109 - Ének a búzamezőkről (1947) / Könnyű múzsa (1947) / Mezei próféta (1947)

Előre szólok hogy mostantól bár továbbra is a youtube-on van a filmek többsége, de jó harmaduk teljesen máshol lesz. Továbbra is közvetlen, működő linket adok csak, és tudtommal egyik sincs "gyanús" weboldalon.

Nos, amikor egy filmet azzal kell reklámozni hogy "betiltották", az jó film nem lehet. Főleg ha nem csapják hozzá MIÉRT tiltották be.


Ha a képi világra vagy kíváncsi, nézz meg egy olasz horrort a'80-as évekből, vagy a Hetedik Pecsétet.

Valahol tetszik, de valahol nem. 3/10?

--------------------

Második filmünket nemegyszerűen "betiltották", de rögtön az AVH tiltotta be! Az a korabeli agyar "titkosrendőrség" volt, ami annyira titkos volt mint egy SS-brigád.
Természetesen meignt semmit nem tudunk arról miért lett "betiltva", delegalább a kópia nem zsizseg, nem ugrál, nem elmosódott. Pedig a főszereplőnek még Pártigazolványa is van!
A BAROM aki a műsorajánlót hegesztette "Mennyei" tanácsot ír, holott kivanírva: "Művészeti" a tanács.


Az egy másik dolog hogy ez afféle mennyei művészeti tanács, akik ilyen múzsákat küldözgetnek a művészeknek (l. görög mitológia).

Nem lép túl a dolog egy Herbie a kicsi kocsi (másik irányban Mary Poppins/Ágygomb és Seprűnyél, esetleg az I dream of Jeannie) színvonalon, és hát fekete-fehér, de ígyis könnyű szívvel megadom a 3/10-et. Legalább!


----------------------

Hát csókolom az hagyján hogy nem értem mi az a "lelkifeleség", és nem igazán értem mi vanazzalaszamárral az összefoglaló alapján, de még én is látom hogy vacak a kép. 1/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad