A magyar filmgyártás filmjei 100 - Ördöglovas (1943) / Ragaszkodom a szerelemhez (1943) / Rákóczi nótája (1943)

Úgy döntöttem nem próbálkozom semmi magasröptűvel, ellenben a Korszakos Kiemelt Stáblistát előrehozom '43 végére '44 vége helyett. Az úgy "majdnem századik" post lesz "majdnem május végén".

Naszóval, lovak. Útálom a lovakat. Rúg, harap, nem lehet megülni, és különbenis finnyás dög ami mindent lehugyoz és leszar, de megenni se hagynak nyugodtan.

A felhasznált technológia sem állt a helyzet magaslatán: az árnyékoka filmen túlsötétek, a napsütötte/világos részek túl világosak. De ilyenkor miért vezényel hát lovat a fák árnyéka közé, vagy miért nem vágja ki, forgatja újra?


Lóbuzulás után táncikálunk egyet, majd fogatot hajtunk, majd énekelgetünk, végül megrendezzük az esküvőt amihez lovagolni kell.

Aki lóbuzi filmet nézne javaslom inkább pl. a Hidalgo - a tűz óceánját, aki kosztümös filmet annak bármi színes kosztümöset.

1/10. Nálam érdektelenségbe fulladt.

----------------------

Én nem ragaszkodom. Úgy vettem észre erősen túlértékelt, és általában holmi vággyal azonosítják. A hosszú házasság titka viszont ha unalmadban sem menekülsz el.

Hát részemről nem örülnék egy 20/60 párkapcsolatnak, de végülis mindneki azt csinál amit akar ha felnőtt, pláne ha az öreg fél gazdag és kegyeskedik időben elhalálozni.

Sajnos a kópia erős alapzajt tol, inkább most nem értékelném. 1/10

---------------------

Ha volt történelmi alak akit sikerült az iskolának megútáltatnia velem, az Rákóczi. Nem maradt meg róla semmi, csak hogy minden órán agyonsztárolták, és élete végén kurvára le lett csukva. Még csak magyar se volt, hanem erdélyi, akkor meg mit foglalkozik vele a mellényverő paraszt?
És mivel lecsukták a végén, azaz kurvára vesztett, propagandaválasztásnak sem ideális!

Azért elég rendesen összekapták magukat a filmesek, így annyit meg tudok tenni a kedvéért hogy nem pontozom le.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad