A magyar filmgyártás filmjei 73 - Bob herceg (1941) / Bűnös vagyok (1941) / Csákó és kalap (1941)

"Megteszlek téged... A Mocsár Hercegévé!"






A vágások katasztrofálisak, a kamera kezelője a film készítéseközben tanulja a szakmát...
A film hangulatilag a Beszterce Ostromának olvasását idézi bennem (ami egy szolid 5/10-el ér fel! Én is meglepődtem anno),de mikor először meglátjuk a Herceget az KÉT nótát is Spontán Elénekel,aztán kijelenti hogy ő biza megdugja az amúgy jegyben járó kalácsárúslányt, mert neki az jár. Hát ettől nem lesz szimpatetikus. Szimplán patetikus lesz, ha megbocsátjátok a szójátékot.

Itt érem midnenki szerelmes, mindenkit rossz vőlegényhez akarnak kényszeríteni, de a végén úgyis mindneki szerelemből fog házasodni.

2/10 a bugyuta házasodásmánia, rakás Spontán Éneklés, megkülönböztethetetlen (vagy csak bemutatatlan) arcok miatt. Főleg.

-----------------------

Ezt a címet se sűrűn fogom emlegetni.  Még rámhívják a rendőrséget. Vagy rosszabb: azt hinnék vallásos vagyok, a hardcore fajta ráadásul.

 Az alaphelyzet is BUTA, ZS-kategóriába illő: fickót nem hajlandó elhagyni a szeretője. ERgyütt kicsónakáznak valami vízre, majd hosszas vita után a fickó menekülőre fogja és beugrik a vízbe. Erre a nő közli hogy nem tud úszni, majd beborítja magát a vízbe, mert hülye. Eddigre a pasi megtett már vagy 50 métert, de a parton állók rögtön kijelentik "belökte, bele akarta folytani".
Majd az ügyvédnek? bírónak? Elmondja hogyan jutottunk idáig: sok unalommal és Spontán Énekléssel, megszakítás nélkül. Pedig jó ám ha időnként visszatérünk a kihallgatóterembe ilyen-olyanokkal. Végül a másik szeretőjét elveszi.

1/10.

--------------------

A vágások olyan mint a maitv-k reklámszünetvágásai: lecsípik amondat végét.
A kezdés meg: vmi szobrot ás ki vmi régész, MIKOR beesik melléjük a gödörbe az Ügyeletes Nőstény. Na mondom, ebből házasság lesz!

Egész jónak tűnik mint film, de a szövegannyira töredezett hogy egy idő után feladtam. 1/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad