A magyar filmgyártás filmjei 70 - Sok hűhó Emmiért (1940) / A szerelem nem szégyen (1940) / Szeressük egymást (1940)

Tévémacis zenével indítunk...
Erősen érezni hogy vki Jóka-fan volt. Meg is kapja jutalmát: élből 1/10!

------------------------

Az átúsztatás már nagyon megy, de más filmes technika továbbra se nagyon jelenik meg.
Az is biztos hogy már akkoriban virágzott a korrupció, bár itt csak a dokkmunkás lusta mint a dög. Sőt, rögtön ellop egy egész uszályt a dokkban!

Színvonalra egy Szőke Kóla mércét üt meg, legnagyobb problémája hogy nem tart sehonnan sehová, csak úgy van.
A "sztori" annyi hogy van egy uszály (a fent említett) egy kikötőben, ahol lakik a dokkmester- lehet hogy csak egy útszéli csavargó, de akkor nem tudom hol a dokkmester -, aki kisebb szélhámosságokból, csalafintaságokból elvan. Hozzá költözik be Állástalan Úr és Állástan Hölgy (akik a végén persze összeházasodnak, munkájuk is lesz, tillárom). ÁÚ és ÁH története semmilyen szempontból nem függ Dokkmester Úr tevékenységétől
Szóval míg a Szőke Kólának egy szerződés leszállítása vagy mi, meg egy lányka kiházasítása adja azapropót, itt csak lebegünk a semmiben. Még csak azt se lehet mondani hogy mint abban a filmben amiben a főszereplő londíner és saját szállodára gyűjt, azzal össze lehetne mérni, mert itt mindenki mindnekinek ismeretlen, nincs elérendő kijelentett cél, a házasság és a pénz bár örömteli, de csak véletlen,ami jön-és-megy.

Mivel amúgy jó LENNE nincs szívem teljesen lepontozni, adok neki egy 3/10-et és mély sajnálatom.

------------------------

Gyárigazgató Apuka (minden apuka gyárigazgató, az kérem a minimum!) egészségügyi kkból visszavonulni kényszerül, helyét fia veszi át (elvégre csak a vérrokonban lehetbízni, az tuti jó szakember), aki rögtön rá is hajt az első titkárnőre akit meglát. Ahogy nézem a film végére el is veszi.

Förtelem: 1/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad