A magyar filmgyártás filmjei 61 - A nőnek minden sikerül (1939) / Pénz áll a házhoz (1939) / Semmelweis (1939)

Épp érdeklődést mutattam volna hogy a filmben eljátszák a Zöld Darázst?De annyira rosszakópia minősége, hogy megfontolás nélkül 1/10.


------------------

Második filmünk egy bugyuta kis romantikus komédia két lányról, akikből azegyik a gazdag pasira hajt (megszerzi), a másik meg a szegényre de szerelmből (megszerzi, ÉS még pénzük is lesz).
Kár hogy nem tudunk elszakadniamagyar filmes hagyománytól hogy "szerelemből nősülni minden gondot megold".

3/10. Ajánlanék helyette egy Sandra Bullock vagy Katherine Heigl vígjátékot.

------------------

Harmadik filmünk első tanulsága: ha híres emberről készítesz filmet/írsz könyvet, próbálj picit többet rakni a címbe mint magát a nevet amin emlegetik, különben ez lesz belőle.
Mindenesetre most megtudjuk hogySemmelweis Ignác egy semmirekellő részeges duhaj volt,aki végül meg is őrült és elmegyógyintézetben halt meg sok kurvázás után.

Valamint íme a magyar oktatár csúcsa:

azaz úgy kell boncolni nehogy lásson valamit a diák, még a végén tanul valamit! Bár nem tudni aztsem miért tartanak jogászoknak anatómiaórát...

A filmnek mégis van EGY erénye: megmagyarázza miért hitte mindenki őrültnek Semmelweist. Az egy dolog hogy ő láthatóan logikusan, tudományosan jött rá a felfedezésre, DE ha csak azokat a snitteket nézzük ahol a többi tudóssal érintkezik, nekik mondja el a dolgát, akkor úgy néz ki mint Pilátus kézmosása Jézus elítélésekor a történetben


Semmelweisa többiekszemében nem azért mos kezet mert az hatásos megoldás a problémára, hanem mert őrülten szabadulni próbál attól a gondolattól hogy ő a felelős a prakszisa során meghalt szülő nőkért.

Deakkor is 1/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad