A magyar filmgyártás filmjei 57 - Rozmaring (1938) / Az örök titok (1938) / Süt a Nap (1938) / Szegény gazdagok (1938)

Az ilyen rövid címeket óvatosan kéne alkalmazni.
Indításként "Böske kisasszony" az írógép fölött cigarettázik. Tudod te milyen nehéz takarítani egy írógépet? Na ja, illető a vezérigazgató lánya. Mi a faszért nem lehet normális emberekről filmetcsinálni? Miért kell mindig egy gróf, vagy vezérigazgató? Ennyire lenézik a magyar filmgyártásban az átlagembert? Csakakkor történhet érdekes ha gazdagok vannak a környéken?

Kabos megint fölöslegesen, húzónévként van jelen. Idegesítő a hadaró dadogása.
Ha őt kiírnák egész érdekes lenne legalább az eleje, de az ő jeleneteiolyan "problémákról" szólnak mint "elmarad-e a dominóparti". Ne is haragudj dde ez engem nem köt le. Hogy aztán meg nekilátnak kiházasítania 20. perc után az addig egész érdekes lány-karaktert megöli a filmet.

1/10.

---------------------

Ami titok maradjon is az. Múzeumban még elmegy a kópia minősége, de sehol máshol.

1/10

----------------------

Valami színpadi darab megfilmesítéséről van szó. A kópia vagy nagyon sérült, vagy eleve szar volt, hát ilyen minőség mellett nagyon jónak kellene lenni hogy ne tüntessem el 1/10 alá. Az sem ártana ha nem a szokásos "házasítsuk meg lányunkat" dolog lenne az alap- és egyetlen probléma.

-----------------------

Na hát pont leszarom a gazdagok problémáit. '90-ig ráadásul ezzel együtt 4-szer is felfogják dolgozni, ott dögöljön meg a szomszéd tehene is.
De ha már ennyire sokat foglalkoztak vele, gondoltam megismerkedem a tatalmával. Mint kiderült itt nincs mai értelemben vett történetvezetés, csak valami homályos brazil szappanopera zajlik. Végkimenetelnek úgy tűnik, minden gazdag a sokmulatozás és pénzköltés ellenére valamiképpen mégis tragédiával súlytatik: a betyár öngyilkos lesz, a szépfiúnak szétrúgja az arcát a ló, acsaj sose találja meg elveszett testvérét, a töbiek meg belerokkannak az örökséggel kapcsolatos pereskedésbe.
De a dolog tragédiára fut ki, nem valami kárörömre, így pont leszarom.

Csakis kötelező olvasása helyett.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad