A magyar filmgyártás filmjei 53 - Borcsa Amerikában (1938) / Cifra nyomorúság (1938) / Döntő pillanat (1938)

Higyjétek el, épp eleget látok ezekbőla filmekből ahhoz hogy meg tudjamítélni őket még azoknál is amiketcsakátpörgetek. Hasonlít az egész ahhoz ahogy megtalálni lehetett őket. Felismered hamar melyik internetcíme, milyen találatokhoz (valós vagy luft) vezetnek.
Persze a dolog bonyolultabb ennél, mert ugye eleget meg kell nézni a filmből ténylegesen (általában5-10 perc) hogy lásd rákattansz-e, és elég sűrűn bele kell nézni hogy lásd azesetleges filmezési újításokat, a párbeszédek minőségét és milyenségét. No de ha az ötvenedik film kezdődik UGYANÚGY és végződik UGYANÚGY, ott szvsz tökéletesen fölösleges erőlködni, ott a közepe is 99%-ban ugyanolyan lesz, és ha mégsem, akkor sem menti meg pár díszítés és cicoma a hótegyforma alaptörténetet :(

Ezen a ponton egy-egy film végigfutása nem visz el többet 15-20 percnél, bevallom én,de az még mindig a terjedelmüknek átlag harmada(!),ami azért nem kevés. És hát amúgy nincs mire támaszkodni, 70-80-90 éves aggastyánok véleményére akik előítéletből elutasítanak minden ami 50 évnél fiatalabb én nem adnék. Fene, szerintem 50-éves emlékekre támaszkodnak, és manapság már ők sem nézik ezeket a vackokat.

Meg aztán ne feledjük, azért találtam én olyat a sorbanami nem volt teljesen vállalhatatlan, szóval talán csak van értelme. Ha más nem, hát a linkek összegyűjtése, nyilván.

A mosti első film ezekután egy amerikás darab, viszonylag ritka a magyaroknál, legalábbis az oroszosozósokhoz képest (biztos nincs ilyen szó hivatalosan, de nem érdekel, képezhető azt állítom).

A képminőség pocsék, és a "sztori" megint hogy beáll cirkuszba az ügyeletes kislány. Oh,a korabeli green-screen!

Ja, mindenesetre senki ne várjon igazán amerikát,se cirkuszt, legangyaobbrészt vmi magyarfalut mutatnak, azt is minek. 1/10 A végén tank hazafelé menet, mert Sieg Hail Magyarország!

--------------------------

Micsoda cím! Jellemzi az egész (korabeli) magyar filmipart! Erre minek többet mondani, mint:

Talánannyit, hogy a film 1936-ba helyezi magát, ahol Mindenki Aki Számít el van szegényedve. Perszea film végére megint annyi a pénz mint a pelyva. Ma, 80 évvel később ugyanitt tartunk: mindenki szegény, de a Nagymagyarkodással várjuk hogy Egyszer Majd Jó Lesz. Szerintem adjuk föl.

1/10

--------------------------------

Mai utolsó filmünk egy túlvilágított szemét, ami színházban játszódik. Most mit mondjak, ez nem egy Mefisztó.
Ez a soviniszta film arrólszól hogy a nő önként feladja karrierjét hogya férfiból csináljon valakit, és "csak asszony akar lenni, semmi más csak asszony". Orbán, meg az egész fideszkdnp nagyon kedvelné ezt a förtelmet.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad