Hülye reklámok 69 - Ghostbusters 3 és Bevatott 3 (A Hűséges)

Húúú, Szellemírtók.

Hát először is eléggé remake-nek néz ki, ráadásul ócskának, de akkor miért szerepel azírók között első helyen Dan Aykroyd, aki az eredeti két filmben játszott szellemírtót? Hogy sikerült elkövetni NEKI ezt?

Aztán he remake, akkor miért indít ezzela trailer:

miért reklámozzáka filmet folytatásnak ha aztán mindent az alapokról építenek fel?

A "poénok"-ról szólva nekem se a az nem tetszik hogy szarós-hugyozós szinten mozog a film (szellem mit csinál? Lehányja a csapatot), se maguk a szellemek kinézete, amik mintha a Scooby Doo filmekből szöktek volna (az élőszereplősek).

Aztán itt van a szereplőgárda.
Semmi gond azzal ha meglovagoljuk a feministahullámot, és a Szívek Szállodája dagijának kivételével a casting-fotók után sikerült feltornászni magukat a többieknek egy elfogadható szintre (a punk csajt meg mentse meg valaki, ő túl jó hogy ezzel a filmmel el is tűnjön).
A probléma (persze az ide tökéletesen félrecastingolt Melissa McCarthyn kívül) egyértelműen a fekete nőstény.

Nyilván nemaz a baj hogy fekete. Az a baj hogy sztereotipikus "tudatlan nigger a gettóból" karakter.
Az ugye egy dolog hogy az eredetiben ott volt a fekete fickó, akit utólag vettek fel, az se volt épp tudós, csak annyit kellett tudnia hol nyomja meg a gombot.
DE.
Azóta eltelt 30 év, és ha társadalmilag progresszív filmet (feminizmus) készítünk, akkor nem rakunk be egy erőszakos, káromkodó, iq-negatív feketét a többiek mellé, mert sikítani fogja a néző arcába hogy "RASSZIZMUS!".

Akartak egy színesbőrű karaktert? Miért nem lehetett az egyik tudósagynak beválogatni, mint Astridot a Fringe (Rejtély) sorozatba? Adjatok neki egy diplomát, és legyen a jegyellenőr-karakter egy fehér bige!
A dolgot amúgy tovább rontja hogy (l. fenti kép) az 1-2 filmek fekete pasiját a trailer "tudós"-nak bélyegzi, holott nem volt az. Ez pedig szétrombolja a feminista üzenetet.

És tudod mi rombolja még le a feminista üzenetet?
Az egy dolog hogy táblán, logaritmust számolva

oldják meg a kvantummechanikát - még egy integrálszámítás-jel sem került a táblára, pláne nem számítógépen dolgoznak. Attól kéne elhinnünk a képleteket hogy a két log alá oda vanírva hogy "protonbomlás". Hát ez nagyon ZS-kategória.
Szóval az igazán ütős része a problémának ez az alak:

Tehát imdbn, azaz legkiemeltebb helyen a "feminista" filmet EGY PASIVAL reklámozzák.
Aki nem akárki, ő váltja Annie Pottst, az 1-2 filmek titkárnőjét:


Ezzel azt üzeni a film hogy a feminista csürhe a két seggét se találná meg ha nem állna mögöttük egy férfi. A Valdói Munkát még mindig a Férfi végzi, neki kell majd megmentenie a napot az ügyefogyott 4 nősténytől. Akik négyen vannak, mégse jutnak semmire egy ffi nélkül. Ennyit a feminizmusról.

Ezzel szemben Janine, az 1-2 filmek titkárnő-karaktere önmaga jogán volt életerős. Jó, szerencsétlen volt, meg azakciókbansem vett részt, de ő tartotta rendbena bázist, ütemezte a feladatokat, szóval nem volt elnyomva és megvolt a maga élete.
A trailer szerint viszont az új film titkárának feladata szexista poénok elsütögetése lesz, plusz még jól is néz ki. És hát egyszerűen ott van, így nem lehet tőle társadalmi korlátokat döntögetni mint mondjuk a Rita a Vadnyugat Rémében, vagy a Köpök a Sírodra szériában.


----------------------

A másik film meg...
Láttátok az előzetest? Aki nem, annak összefoglalom két mondatban:
"- Vajon érdemes fenntartani egy társadalmat ami fel akarja magát számolni? Hö, akkor segítsünk nekik és robbantsunk atomot rajtuk" - mondja a nyilvánvalóan főgonosz.

Ez amúgy mi a szösz? Mi az a "Beavatott-sorozat"? Mi történt eddig? Ha második percben leatomozzák a nyilvánvalóan hőst akkor mi lesza maradék műsoridőben? Ha semelyik félen nem látok semmi izgulást,akkor engem, a nézőt miért érdekeljen?

Ez a trailer csakarra jó hogy a már meglévő törzsközönségnek jelezze, itt az újabb rész - arra nem hogy új nézőt bevonzzon.
Ami mondjuk azért is probléma, mert ezt a film-szériát az Éhezők Viadala húzta egyáltalán bevételtermelésre, ami megszűnt. Innentől kezdve nincs ingyenpénz. De ezek a marhák is kettészelték az utolsó részt - egyáltalán nem lett volna szabad.

Nincs ezeknek - ha már józan eszük nincs- tesztközönségük? A Szellemírtók 3-nál is kérdem.
De persze a Hobbit-trilógia bukásából se tanult senki:



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad