A magyar filmgyártás filmjei 47 - A harapós férj (1937) / 300,000 pengő az utcán (1937) / Hetenként egyszer láthatom (1937)

Harap, mert csapda. Értelmetlen szar már megint, az időmet vesztegetik.
Míg Amerikában lassan megjelent Chaplin, Hitchcock, Stan és Pan, és 1960-ban Angliában tarolt a Dr Who, az amcsiknál pedig az Alkonyzóna első szériája adott új és ÚJ történeteket a nézőknek, itt a legkisebb reményét nem látom semmi hasonlónak.

Látszik azért hogy ezt a filmet már viszonylag rutinnal nyomják a színészek,ami azért megmenti a TELJES bukástól. Anno ez a film egész szórakoztatható lehetett - ma viszont már ... Tehát nem azért kap 2/10-etmert rossz, hanem pont fordítva!
Az a baj  hogy ma egy falusi gazdaság igazgatásáról maximum vígjátékot lehetne eladni.

-------------------

A szokásos várossvenkkel kezdünk,csak tudnám minek. Úgyis tankot fogunk gyártani (= megnősül vmi asszonyállat). De addigis ez a kisjány tök cuki, és nyilván éljen a gyerekmunka!


No persze azért anyira nem kell félteni szegényt, egsz cipőpucolómaffiát vezet, van saját verőembere, galerije, területe...


A film értékeit nagyban rontja amúgy Kabos időnkénti jelenléte. No meg a Spontán Éneklés.
Ezek nélkül megadnám a 3/10-et, ezekkel mondjuk a 2/10-et, de még így is javasolnám megfontolásra a hogy a túlértékelt Pál Utcai Fiúk helyett ezt válogassák be, legalább opcióként, mert itt a kis gittegyletből legalább senki nem hal meg. Igaz itt a "bankot megnti meg", nem a küzdelem teljes hiábavalóságára fut ki a történet (a Pál Utcai... végén hiába nyerik meg a grundot a rivális gettóbandától, ledózerolják másnap az egészet, had ne legyen értelme egyáltalán nemecsek ernőnek), de akkor is.

----------------------

Csak benyomorítom azt a harmadik filmet minden alkalommal.
Hogy ez mi a büdös zeusznyila...

Valami infláció viszont dühönghetett, mert a "havi 200 pengő fixel" itt már nem viccelhettél olyan nagyot, mert egy ebéd 10 pengőbe került (ésmég meg is kellett főzni).
Kabos nyilvánvalóan csak húzónévként van jelen, a történetben igazi szerepe nincsen.
A film ugyanakkor komoly időt szentel annak hogy megmutassa AZ ÁPOLT NŐK SZEDJÉK A SZEMÖLDÖKÜKET.

Ez ANNO egy roppant kellemes könnyed (5/10-es) filmecskelehetett, ma viszont már nem ér egy petákot sem a Duna Tv-n kívül. Ha mondjuk Kabos a végén lesmárolta volna az apukát és ők is egybekelnek...

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad