A magyar filmgyártás filmjei 44 - Szenzáció (1936) / Tisztelet a kivételnek (1936) / Családi Pótlék (1937)

Most durva poént lövök le: szerintem nem is volt magyar filmgyártás 1985 előtt!
Filmgyártáshoz színészek és történetek kellettek volna, ám magyarba' nem voltak műfajok 1985 előtt, csak az "ügyelets kislány szerelmből hozzámegy a grófhoz" klisé újra és újra és újra és újra és újra és ...
A "nemzet nagy (film)színészei" pedig csapnivalóripacsok voltak, akik ha akartakvolna se tudtakszínészkedni annyira világíta pofájukba a lámpa, annyira nem látni mást mint egy fehét pacát az arcuk helyén a fekete-fehér filmeken.
Kabos, Latabár meg az a pár másik állítomattól lettek híresek hogy fura hangjuk volt, így végre meg bírta őket nevezni a néző. De azt azért nem mondanám tehetségnek, khm.

És hát jelen első filmünket se tehetség gyártotta! Valami újságíróknál kezdünk, de a végén csak kikötünk az esküvőnél! (és a kópia se túl jó minőségű)
Olyan az egész mint a viccben a kommunista idők gyári munkása: mindegy mit lop el, hazavíve mindig csak tankot tud összerakni (1/10).


------------------------

A Tisztelet a kivételnek sem kivétel, első pillanattól ordít a0 erőlködés, az egyetlen mérhető poén "Vezérigazgató Úr Fontos Konferenciája"


Végül Random Énekelgetések után eljutunkaz esküvőig. 1/10.

-----------------------

Ezzel a filmpótlékkal pedig átlépünk az1937-es esztendőbe. A sztoriról fogalmam sincs micsoda, bár a végéből úgy hangzik egy csaló munkás rohadt sok pénzt csal ki az amúgy tisztességes munkaadójából családi pótlék címén. Nem tudom miért nem tartóztatják le, bár igaz aztsem tudom Orbán Viktátort is miért nem tartóztatják le. A kópia minősége teljesen nézhetetlenné teszi az egészet. Ami tönkrement, ki kell dobni. A ming-vázát sem ragasztod össze ha eltörik.




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad