A magyar filmgyártás filmjei 29 - Édes mostoha (1935)

Amelyik filmnek ez van a kommentjei közt:

az nem indul túl bíztatóan (ne feledjük, a postokat lentről fölfelé kell olvasni).

No, mindenesetre a film azzal indul hogy fölvesznek még egy embert. Gondolkodás, megfontolás nélkül, hiszen mi sem természetesebb mint hogy föl tudjuk venni, hiszen fussa rá. Még százat is akár. Pfff.

A kép sokszor megugrik (a hang nem, tehát ez az ósdi technika sajátja), és körben sötét az egész (valószínűlega filmnyersanyag, vagy a kamera kozza), de azért ez egy kellemes retro-film.
A történet egy 5-éves kislányról szól aki ~depressziós az anyja elvesztése miatt, ezért a faternak újra kell nősülni, és akkor minden megoldódik ha a gyerek végre kijön az új asszonnyal.
Mellékszál hogy a kertész/kötéltáncosnakvan egy lánya aki nyakát szegte mikor háló nélkül dolgozott, és azt szeretné ápoltatniahogy lehet. Ez meggyőző kontrasztot alkot a kettő.

Azért felmerült most már, hogy miért alapulnak a magyar fimek félreértéseken? És nekem kihányoznak a következmények is.

Mindenen túl viszont még nem írnám le a filmet. Aki hajlandó elviselni a fekete-fehér képernyőt, jobban jár vele mintha valami olyat járatna a képládában amit útál csak mert nem ad egyiktv-adó se jobbat. Adok neki egy 5/10-et.

PS: a rohadt kasztosodás azért... A nyilván végtelenül kiszámítható limonádé egyetlen maifejjel kitalálhatatlan darabja hogy miért nem ezt a ~szolgát veszi el a gazda, helyette beleírtak egy régi kapcsolatot amit most felmelegít. Plusz ezen másikszereplő tök ugyanúgy néz ki mint a képen látható szolgáló.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad