Hülye reklámok 67 - Sorozatok amik átvertek minket

Elmondom szerintem miért lett olyanhangos bukás a StarWars - The Force Awakens (Ébredő Erő).

Ha nem lett volna előzménye, talán megúszhatta volna a stúdió, de így majdnem akkorát szólt mint a Fine Brothers youtubeos hasalása a "React World" bepróbálkozással (félmillió leiratkozó egy hét alatt!) .



A jelenséget sokkal inkább a sorozatokhoz kötném, bár a SW mára gyakorlatilag szintén sorozat, még ha filmekből áll is.

Csak kifejezetten emlékezetes "átverésekről" emlékeznék meg,a tendencia miatt. Az évszámok az "elkövetés" éve szándékoznak lenni, nem a sorozat kezdetének gyártási éve!


Dallas - Bobby halála (1978) pár évad után kiderült hogy csak álom volt. Ez azért elég kemény. Egy évnyi történést radírozhattál ki az emlékezetedből. Megértjük mi hogy a nézők miatt történt minden, mégis nagy érvágás volt.

Miért éppen Alaszka? (1994?) - a show egy nagyvárosi "kampósorrú" (= "zsidó") doki beilleszkedéséről szólt volna a világvégi kisvárosba ahol összejön a oh-b*zdmeg-mekkora-csöcsök csajjal (Maggie O'Connel még az elején vhol megjelent melltartóban, hidd el!).
Ehelyett az egész csak úgy volt, az utolsó évadokban még a dokit is teljes egészében kiírták. Akkor meg minek? Emlékszem,volt egy olyan rész amiben a rádiós pont ezen nyavajog, és kitalálja hogy ha már nincs semmi ötlete a műsorra, katapulttal kilő egy tehenet. Aztán mégsem, mert "a Gyalog Galoppban már megcsinálták". Ennyit erről.

Stephen King: Kingdom Hospital/A félelem kórháza (2004) - kiderült hogy nincs történet. Egy elmesérült egyén véletlenszerű fantáziálását bámulhatta aki rákattant.

Sliders (2000) - bár a koncepció hogy folyton új, váratlan környezetben kell hőseinknek helyt állniuk ígéretes alap volt, de hiányzott a fő szál, a súly a sorozatból ami felé tarthatott volna.
Először ugyan a "cél" az volt hogy hazajussanak - ám nem volt mi alapján, ami mikor a folytatás mellett döntöttek aztán komoly problémákat okozott.
Később kaptunk pár világokon át tartó fogócskát - de az nem lehetett végcél.
Zs-kategóriás megoldásként később benyögték az "Earth Prime" ötletet, de ez megtörte a "vissza a kiindulópontra" alaptételt, és különben is ócskán volt megrendezve - hamar el is vetették az egészet. Meg hát mi lett volna azokkal akik nem Maloryk?
Végül jöttek a kromagok- világokon áthúzódó birodalmuk azonban:
a) lerombolta a kiindulópontot, nem volt értelme hát többé "hazatérni"
b) mivel mindig is arról volt szó hogy végtelen számú Föld létezik, bármennyit is hódítottak végső soron senkit nem érdekelt, hiszen végtelen mennyiségű világ állt rendelkezésre. Igazi Don Quihote harc.
A sorozat be is csődölt rendesen.

Lost (2010) - bár misztikus sorozatként tálalták, a végén benyögték hogy "goddidit" oszt jónapot. Na ezen már komolyan háborogtakanépek, mert éveken át beszopták a cumit, figyelmeztetés semmi, és a produkciós érték viszont tényleg magas volt (vagy akkoriban annak tűnt).



És ahogy a mondás tartja: "Ha egyszer becsapsz, az a te szégyened. Ha kétszer, az az enyém."


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad