A magyar filmgyártás filmjei 13 - Café Moszkva (1933)

Ne kérdezzétek miért mond a wikipédia '33-at, a youtube pedig '35-öt, az imdb pedig rögtön '36-ot.

Eme filmnek amúgy semmi köze a Moszkva Térhez, se a Presszóhoz. Ez kérem megint egy olyan háborús film amiben nincs háború XD
Azért felmerült bennem hogy a világ többi része ezekben az évtizedekben (1940-'60 előtt) mégis mi a francot gyártott ha a "mienk" ilyen szar volt?
Az 50-es-60-as évek magyar viszonylatáról megkérdezve apámat ő úgy kezdte a korabeli magyar filmekhez való viszonyát: "Gyártottak szart, és még szarabbat...", és hát 1964-ben (majd tárgyaljuk) megszületett a Miért rosszak a magyarfilmek? c. film is...

De ne adjuk, fel, nézzük!

A kezdés egész izgalmas. Nem holmi szimpla stáblista, hanem dinamikus képsor. A színészek neveivel viszont momentán nem tudok mit kezdeni, a szerepek nevei nélkül nem hasznosak, főleg hogy ez FILM, nem színház. Színházba lehet menni a sztárok neve után, a darabot úgyis unásig ismerjük, 500 éve (vagy mikor élt Lándzsarázó Viloms) nem írt senki új színházi darabot, és az amcsi filléres-színházak errefelé nem voltak sohase divat ahova "kedvem szottyant" alapon hirtelen indíttatásból ültél be. Neeem, nálunk ki kellett öltözni még a '90-es években is.

No, vancsatajelenet is! Mind a 20 statiszta nagyon meggyőzően rohangászik fel-alá! Komolyan, a költségvetéshez képest a megoldás ma is jónak számítana.
Ami viszont kedvem szegi, az megint a parasztok vonulása. Én szeretek városban élni. Szeretem a természetet is. Amit nem bírok, azok a falvak. A házak egyszerre túl kicsik és túl nagyok, és hogy minden a hagyományos, 200 évvel ezelőtti technológián és anyagokon alapszik... A fa, a vályog, a minden porlik, mindenhol rések, bogarak, hideg, szél - gyűlölöm. Tiszta szívből gyűlölöm. Egy állattartó-telep az már más, ott már áttértek a modern anyagokra. Élhetően is néz ki. De azok a régi falvak... Mintha a Silent Hill rothadó-porladó épületei lenének. Maga a horror.

A cselekmény szerint orosz katona viszi orosz tábornok lányát( hogy került az oda?) a frontról visszavonulóban. Közben a magyar őrnagy ellopja a magyar közlegény cigarettáját, mert neki magasabb a rangja. Hát nem szimpatikus. Szinte örülök hogy vmi ismerőse elvette otthonhagyott gyerekkori szerelmét helyette.
Aztán spontán módon énekelnek egyet.


A kép rossz, a vágások rosszak, a hang sistereg mint a kukta, a történet pedig követhetetlan, és láthatóan csak ürügy hogy az egyik pasi smárolhasson egyet a bulával.

1/10.

Comments

  1. a vallást ne felejtsd el gyalázni...
    nem is értem,miért nem ezzel kezded az írásaidat

    egyébként szerinted valaki elolvassa ezt a tömérdek szart te köcsög?

    baszd teherbe a jü kurva anyádat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A vallást nem lehet gyalázni, elég gyalázatos az önmagában is.

      Amúgy várd csak ki, szidom majd azt. Mondjuk ilyen profilképpel mit vártál? De nem az a lényeg.

      Btw, kösz hogy ez már a 2. poszt amihez kommentelsz is, jó látni hogy VALAKI olvassa őket :D

      Amúgy kezdek ám rájönni hogy egy film/poszt nem igazán elég, szerintem át fogok térni 2-3 film/poszt sebességre.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad