Koreai Rakétaválság

Ah, mára már majd' elfelejtettük a Kubai Rakétaválságot és az atomháború fenyegetését. Elevenítsük fel:

#1 A 2. VH-ban az USA ledobott két atombombát (egy urán és egy plutónium) Hiroshimára és Nagaszakira.

#2 A 2. VH végre, de legalábbis nem sokkal utána már a Szovjetunió, szorosabban véve: Oroszország is rendelkezett atomfegyverekkel, meg minden kiegészítővel (interkontinentális rakéták, atomtengeralattjárók amik egész évben képesek a víz alatt maradni - oxigént a tengervíz bontásával nyernek -, műholdakkal - senki ne higyje hogy a Csillagháborús Projectek nem jutottaksemeddig).

#3 Ahogy az 1. VH-ban senki nem értette hogyan kell használni egy tankot, vagy a 2-ban hogy miért nincs értelme lövészárkokat ásni és órákig zárótüzet eregetni roham előtt, úgy a Hidegháború során sem értette még senki, mi is az az atombomba.

#4 Az atombomba (mindegyik variáns) és a hidrogénbomba közti különbségek gyakorlati szempontból elhanyagolhatóak. Mindegyik egy dologra készült: elpusztítani egy egész várost egyetlen bombával.
A hidrogénbomba után asszem nem marad sugárzás, de ez engem kurvára nem vigasztal. De azkatse, akik ujjukat A Gombon tartják, mert

#5 Hamarosan annyi bombát építettek összesen, de külön-külön is, hogy még azzal együtt is amit a védelmi rendszerek lelőnének, ha mindet kilövik, a Föld teljes felszínét vagy hússzor fel lehet perzselni. Ehhez jön még

#6 A Kölcsönös Megsemmisülés Elve. Ez azt jelenti, ha BÁRKI kilő egy atombombát, mindenki kilövi minden atombombáját. Eredmény: mindenki meghal, beleértve MINDENKIT. Nem csak akik lőnek egymásra, hanem MINDENKI.
Az atombunkereknek sincs semmi értelme, mert olyan szintű sugárzással számolunk egy atomháború esetén (ami tartana max. egy órát), hogy a következő 5,000 évben a felszín a legegyszerűbb lényektől eltekintve lakhatatlanná válna. Egy bunkerben pedig mennyi kaját tudsz eltárolni? Meg nem ártana lélegezni is valamit... Mert a radioaktív légkört nem lehet majd.

------------------

És akkor jön Észak-Korea, az egyszemélyi diktatúra országa ami falat épített maga köré, miközben Isteni Kiválasztottságról, fegyverkezési versenyről és a világ többi részének leigázásáról fantáziál.
És minden generáció mind őrültebb a diktátori székben kontrol és felelősség nélkül, elszigetlve a világ többi részétől.

És eljött a napja hogy ez az őrült miniállam megépítettea saját atombombáját. Ami várható volt, lévén az összes szükséges instrukció, elméleti és gyakorlati tudás közkincs - csak míg a világ többi része megtanulta a Biztonsági Előírásokat, Észak-Koreának senki nem tanította meg. Ők pusztán egy nagy és erős fegyvert látnak a Bombában, és ettől pont olyan legyőzhetetlennek érzi magát a helyi Führer/Viktátor mint Adolf Hitler vagyOrbán Viktor.

Persze meglett a válasz is:

Hogy miért aggasztó ez az egysoros hír? Miért aggaszt engem - és kéne mindenkit - egy-két nyamvadt harci repülő? Nézzük meg jobban miféle géppel erődemonstráltak Észak-Korea felé:

B-52-es bombázóval.
Na és akkor mi van? Az, hogy a B-52-es nam akármilyen bombázó. Olyan repülő, amit atombombák ledobására is terveztek.

Végeredményben tahát van egy vallási fanatikusunk atombombával, isteni küldetéstudattal, akit a régi bevált módszerrel, a Kölcösnös Megsemmisítéssel próbálnak megfélemlíteni.

Csakhogyami egy politikai hatalommal szemben működött, az nem jelent semmit egy vallási hatalommal szemben.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad