Hülye reklámok 62 - TV 2 propaganda fail

Most mit lehessen tenni, idén sok a reklám/marketing/pr bukás.

Tegnapelőtt(?) híradó végét elcsíptem bemenve a másikszobába, épp "arról volt szó" hogyan jár élen a MONGOL gazdaság, és vele karöltve hogyan nyomja majd le az Agyar gazdaság az USA/Kína/Németország stb. gazdaságokat mint Világon Élen Járó.

Ez eddig nem hír, most mit várjunk egy csatornától amit a fideszkdnp Andy Vajna arcán keresztül megvásárolt és üzemeltet miután nem jött be az M1/Dunatv/whatevör, sem a "zösszes államitévé a zelsőtizenötcsatorna mindenkészüléken". Bocsi, egy mozdulattal azt is kiszűrtük a kínálatból amit eddig nem.

Noszóval, Azurák Csaba azzal zárta a híradót, hogy "28 milliárdért építünk/felújítunk a mongoloknak whatnot" - ez eddig egy remek kormányt éltető propagandahír. Azt "mondja":
- új beruházás
- milliárd dolláros bevétel
- új piac (még ha nevetségesen nyilvánvaló is hogy Mongólia az nem nyomle senkit)
- esetleg még munkahelyet is teremt egy rövis ideig.

ÁMDE AZONBAN. Az egészet sikerült is megsemmisíteni azzal, hogy bentmaradt a következő félmondat a felolvasandó szövegben (tehát az a hülye aki megírta és jóváhagyta a szöveget, nema hírolvasó!):
"ahogy abban az évekkel ezelőtti építkezésnél megállapotunk".

Mi történt itt? Elmondom:
- nincs semmiféle új bevétel
- nincs semmiféle újonnan befolyó összeg
- senki nem végzett  ehhez az összeghez semmiféle munkát
- nincs semmiféle új építkezésről, új projectről szó.
- ez egy sima, szerződésben garantált időszakos felújítási munka, aminek idejéről, költségeiről, kifizetéséről már évekkel ezelőtt megállapodtak, amikor az eredeti munkát elvégeztük Mongóliának.

------------

Elárulok egy titkot: a jó propagandista nem pártkatona. A jó propagandista egy "elvtelen disznó" aki mindig az aktuális  rendszernek dolgozik, és sosem használja fel a korábbi rendszerről szerzett ismereteit a következő rendszernek végzett munkájában.
A jó propagandista  nem vét ilyen elemi hibát, mert "multikulturális" "libsi" szakember, nem pedig pártkatona :P

PS: Valamiért a tv online felületén a másfél órás híradók "teljes adás"-ai alig 40-45 percesek, nem sikerült megtalálnom hirtelen a riportot, talán pont azért mert a híradók nem "teljes adás"-a van fent, hanem csak a fele.

 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad