Hülye reklámok 61 - uber vs taxisok

Amikor az egyik fél elkezd verekedni és felgyújtani az utcákat, az szinte biztosan aláásta a pozícióját.
Végülis ki a fene jár taxival? Nem igazán lehet ma már hatékony taxis-sztrájkot csinálni mert a lakosság csóró - aki meg nem annak saját kocsija van.

Ráadásul az Uber évek óta bejegyzett és működő cég. Csak most lett vele baj? Na már!

Nem is szólva hogy az Uber hajalndó alkudni, kialakítani a szabályozást. A taxisok meg...


Remek CIKK arról miért kellett volna a taxisoknak konzultálni egy marketingessel fideszkdnp-s "csináljuk oszt majd meglássuk mi lesz belőle" akciózás előtt.

Nem is szólva hogy az Uber környezetkímélőként is eladhatja magát, és a "civilizációs elidegenedés" ellenhatásaként, mert közösségi alapú jobb kihasználását éri el a személygépjárműforgalomnak.
Gyakorlatilag technológiai váltás zajlik, azt meg lehet ugyan lassítani, de betiltani lehetetlen.

Gondoljunk csak bele: az Uber működhetne úgy is hogy nem vallja magát pénzért működő kezdeményezésként. Végülis ez csak egy név, meg egy központi magánoldalon keresztül zajló közösségi magánlevelezés-forgalom. Ha betiltják se fog eltűnni, csak átmegy szabályozatlan de szabályozható üzletből feketegazdaságba. Az meg állambácsinak nem érdeke.

Ugyanaz megy mint a Netflixnél: az emberek el akarják költeni a pénzüket, ezt csak meg kell engedni nekik.
Az ugyanis nem megy hogy azonos áron tizedannyi tartalom.

De lássunk egy könnyű váltásra is példát:


Ez a reklám zseniális. Ugyan csak a márkanevet változtatják meg vele, de építenek a már felépített értékekre, és hozzák Zeusz főisten-karakterét is a klasszikus mitológiából aki egyszerre haragvó és erőteljes, illetve bohókás és gondoskodó.
Jól működik az "Afroditéval" közös színészi játék is, a világosítás (mennyire egyszerű! nem kellett sokat költeni effektekre -a kevesebb több!).

A taxivállalatoknak is ezt kéne: tudomásulvenni - ha már későn kaptak észbe - hogy új versenytárs van a piacon, és az erősségükre koncentrálni. A minőségi autókra. A képzett sofőrökre.
És átvenni(!) azt ami az Ubernek saját előnye: az azonnali visszajelzés lehetősége a sofőrről nyilvános netes felületen, GPS-es lekövethetőség hogy ne tudjanak "hiénák" létezni...

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad