Amitől lesz rossz a Star Wars 7 VII Az erő ébredése

Na, úgy tűnik megjött az utolsó trailer is, szóval jelezzük előre mi várható, és főleg hogy jó lesz-e, vagy sem!

Mondjuk azt tuduk hogy a készítők kretének.
Az eredeti trilógia (4-6) részek kevés kötelezvényt adott az előzménytriológiára, de azt sikerült jól elcseszni. Tekintsük át:
- Obi Van Kenobinak sosem volt droidja: az előzménytrilógiában kettő is van neki!
- Obi Van Kenobi a Lázadás tábornoka volt: torlolol.
- Anakin Skywalker a lázadók pilótája volt, nagyon jól csinálta, így találkozott vele Obi Van: na ebből SEMMI nem valósult meg.
- Yoda otthona a Dagoba, mindig is az volt: meh.
- Anakin átállt a Sötét oldalra, és belőle lett Darth Vader: na ez az egyetlen ami megmentette az 1-3-at a totális feledéstől.
- Volt egyszer egy Köztársaság, ám Palpatin Uralkodócsászár megdöntötte: na ez is elég okésan volt levezetve. "Sajna" az egyszeri néző jobban foglalkozik a hőseivel mint a háttérinfókkal, Mr. Filmkészítő!
- és ne feledkezzünk meg a látványtervről. A kicsit-poros, nagyon-szögletes 4-6 részek után kaptunk egy mindenhol lekerekített formákkal dolgozó 1-3-at. Nem ugyanaz a galaxis emberek.

De lássuk azokat a csalogató képsorokat. Már amennyire sikerül nekik Jar Jar Binks után becsalogatni minket a moziterembe:

1)

Az egy dolog hogy az Űrben nincs "piű, piű" igazából, az is egy dolog hogy ugyanezek a gépek egy légkör nélküli Hold-méretű objektumnál képesek voltak repülni.
De EZ totálisan lehetetlen. Ennyi kilógó alkatrésztől egyszerűen darabokra kellene hullaniuk. Látványosnak látványos,de felrúgja a lefektetett szabályokat!

2)

Minden rohamosztagos a sisak alatt úgy néz ki mint Boba Fett a Klónok Háborúja szerint (jobb oldalon.
Illető nem fekete, nem ázsiai. Talán mexikóinak még el lehet sütni, bár igazából hawaii. A fenti srác viszont tényleg rohamosztagos a 7-ben, nem csak azt játssza mint Luke és Han mikor mentek megmenteni Leiát.
Ez ugyanakkora baki mint Kenobinak robotokat adni.

3)


Már megint variálnak a rohamosztagosok egyenruhájával (bal oldalon az új, jobb oldalon az eredeti).
VAN FOGALMUK mit jelent az hogy EGYENRUHA?

4)
Ezen a képen reménykedhetsz hogy csak CGI-al alakítanak át valakit, de nem, ő valami kontroller lesz és ÍGY jelenik meg a filmben.

5)
Nem azt mondom hogy a lángszóró lehetetlen a SW világában. Sem hogy nem látványos. De baszom, egy sivatagban áll, ahol az ellenségnek nincs fedezéke!
Ha vki nem tudná, a lángszórót ott érdemes bevetni, ahol az ellenség nagyon komoly, de azért valamilyen réssel rendelkező fedezékben van, pl. bunkerben.

6) És ha már, muszály volt ezt? Nem volt még elég a Tattooinból?

7) A másik meg, miért nem vág át a fénykard mindent mostantól?



8)
Miért van egy FIFA-labda a képernyőmön? Ennél durvább termékhírdetést (ráadásul útálom a focit) még nem láttam.
Ja, és ez is úgy fog röpködni mint egy belőtt muppet (0:22-nél) mint tette azt Yoda.

9)
Na ez meg mi az odahányt okádék? Pont úgy néz ki AMIÉRT ÚTÁLJUK A FELÚJÍTOTT VERZIÓKAT.
PS: egyeseknek a robot designja sem tetszik, meg valami számítógépes játékból való szökevénynek tartják (HALO, vagy mittomén, nem figyeltem mikor panaszkodtak, kikeresni újra megsemmi kedvem).

10)
Most komolyan, honnan teremnek elő ezek a sitttek? Végre mind megnyúvadt azt httük, erre előkerül még egy Mester, ÉS még egy tanítvány. "A jedi vallás kihalt, maga, Vader,a vallásuk utolsó hírmondója." Na persze...

11)
Chewbacca fiatalodik? Öregedni biztos nem öregszik---

Comments

  1. 1) EZ totálisan lehetetlen. Ennyi kilógó alkatrésztől egyszerűen darabokra kellene hullaniuk. Látványosnak látványos,de felrúgja a lefektetett szabályokat!

    Miféle lefektetett szabályok? Hol voltak szabályok lefektetve a Star Wars világában a légköri repülésről? Az Ezeréves Sólyom légköri repüléseibe miért nem kötsz bele? IV. rész: Tatuin, Yavin, V. rész: Hoth, Bespin… Sokkal több kilógó alkatrésze van….
    2) Minden rohamosztagos a sisak alatt úgy néz ki mint Boba Fett a Klónok Háborúja szerint.

    Mármint Jango Fett. De ez részletkérdés.
    Említették, csak épp nem figyeltél oda, hogy a klónokat fejlődésgyorsításnak vetették alá. Tíz éves egyedek 20 évesnek megfelelő testi és szellemi szinten. Akkor számold ki, hogy két évtizeddel később, a klasszik trilógia idején azok már hatvanéves veteránok, míg a VII. részben százhúsz éves matuzsálemek lennének baszki! És ha mind klón lenne, akkor az egyik hogyan verné be a fejét a szemöldökfába, míg a többi simán elfér alatta? És ha mind klón lenne, akkor Leia miért kérdezné, hogy nem túl alacsony-e Luke rohamosztagosnak (utalva arra, hogy sorozáskor van valamiféle minimum magasság)?
    3) Már megint variálnak a rohamosztagosok egyenruhájával. VAN FOGALMUK mit jelent az hogy EGYENRUHA?
    Öcsém, nézz már meg egy mai rendőregyenruhát, meg egy 30 évvel ezelőttit! Te annyira okos vagy!

    4) Ezen a képen reménykedhetsz hogy csak CGI-al alakítanak át valakit, de nem, ő valami kontroller lesz és ÍGY jelenik meg a filmben.
    Na és ezt honnan a bánatos pinából szedted??? Ki a franc mondta, hogy Lupita így fog kinézni??? CGI karakter lesz, és ugyanezt a cuccot láthatod Andy Serkisen is, őrá is CG-arcot húznak.
    5) Nem azt mondom hogy a lángszóró lehetetlen a SW világában. Sem hogy nem látványos. De baszom, egy sivatagban áll, ahol az ellenségnek nincs fedezéke! Ha vki nem tudná, a lángszórót ott érdemes bevetni, ahol az ellenség nagyon komoly, de azért valamilyen réssel rendelkező fedezékben van, pl. bunkerben.
    Ez már tényleg csak szőrszálhasogatás. Attól, hogy nincs fedezékük, miért ne lehetne lángszóróval illetni őket? Ha az embernek épp ilyen fegyvere van?
    6) És ha már, muszály volt ezt? Nem volt még elég a Tattooinból?
    Egy: Muszáj pontos jé. Ha már cikkeket publikálsz….
    Kettő: Ez Jakku. De ha Tatuin lenne is, az miért volna baj? Azt pont szeretned kéne, hiszen a régi trilógiából való.
    7) A másik meg, miért nem vág át a fénykard mindent mostantól?
    Eddig sem vágott át mindent. Lásd Magna Guardok fegyvere a 3. részben.
    8) Miért van egy FIFA-labda a képernyőmön? Ennél durvább termékhírdetést (ráadásul útálom a focit) még nem láttam.
    Ugyan miért akarnák a focit vagy bármi azzal kapcsolatosat így hirdetni? Ezt te sem gondolhatod komolyan. (Helyesírás 2. lecke: hirdetés rövid i.) Az meg kit érdekel, hogy utálod a focit?

    Ja, és ez is úgy fog röpködni mint egy belőtt muppet (0:22-nél) mint tette azt Yoda.
    Nem, baszkikám, nem röpköd! Tán nem vetted észre, hogy BB8 az említett snittben épp a Falcon egyik folyosóján tartózkodik. Az is látszik, hogy a Falcon pörög-forog. Kívülről is mutatják egy másik snittben, amint épp légkörben manőverez egy nyaktörő hajszában. A bolygó gravitációja dobálja ide-oda az utasait, esetünkben a kis droidot. Veled is ugyanez történne. Felkúrod az agyamat, komolyan!

    9) Na ez meg mi az odahányt okádék? Pont úgy néz ki AMIÉRT ÚTÁLJUK A FELÚJÍTOTT VERZIÓKAT.
    Itt mi a gond? Az ízlésed nem fogadja be? Ízlésekről nem vitatkozunk.
    10) Most komolyan, honnan teremnek elő ezek a sitttek? Végre mind megnyúvadt azt httük, erre előkerül még egy Mester, ÉS még egy tanítvány.
    Mondta bárki is, hogy Sith-ről van szó? Mondta? Valaki piros fénykardot lóbál, ezért máris csak Sith lehet? Esetleg megvárhatod, míg kiderül a filmből…

    11) Chewbacca fiatalodik? Öregedni biztos nem öregszik---
    Eleve 30 évvel ezelőtt 200 éves volt. Ilyen viszonylatban miféle öregedést vársz tőle? Te mennyire látványosan öregszel 3 év alatt?

    ReplyDelete
  2. - Obi Van Kenobinak sosem volt droidja: az előzménytrilógiában kettő is van neki!
    Nem, nincs neki. A Jedik nem birtokolnak semmit (ez el is hangzik az egyik filmben). Kapott egy szolgálati űrhajót a küldetéséhez, ahhoz meg tartozék volt az asztromechanikai droid.
    - Obi Van Kenobi a Lázadás tábornoka volt
    Ki mondta, hogy a lázadás tábornoka volt? Csak az hangzott el, hogy tábornok volt a háborúban, ami igaz is.
    - Anakin Skywalker a lázadók pilótája volt, nagyon jól csinálta, így találkozott vele Obi Van: na ebből SEMMI nem valósult meg.
    Nem, sosem mondták, hogy a lázadás pilótája lett volna. Azt mondta Ben, hogy amikor találkozott vele, már akkor remek pilóta volt. Aztán jött az első epizód, Obi-Wan a fogatverseny megnyerése után találkozott Anakinnal. Hol itt a gond?
    - Yoda otthona a Dagoba, mindig is az volt
    Ki mondta, hogy mindig is az volt? Te honnan veszed az érveidet? Nagyon szarok.
    - A kicsit-poros, nagyon-szögletes 4-6 részek után kaptunk egy mindenhol lekerekített formákkal dolgozó 1-3-at. Nem ugyanaz a galaxis emberek.
    Ugyanaz a galaxis. Más korszak. Egyik egy virágzó érában játszódik (illetve annak végén), amikor még minden tiszta, minden ragyog, minden színes és szép. Másik meg már nem ezt a korszakot mutatja be. Mi ezzel a gond?

    Az a helyzet, hogy szerintem marhára felületesen szedted össze a gondolataidat. Az állításaid megalapozatlanok. Az összes felvetésedre tudtam reagálni, az Expanded Universe használata nélkül.
    Azt javaslom, ne nézd meg az új filmet, mert úgysem fog tetszeni. Borzalmas a hozzáállásod.

    ReplyDelete
  3. Picikéim, legyetek szívesek egy személy = egy post.
    De:

    1) Esetleg nézd meg a filmeket,a józan észt, és úgy általában minden SW-kiadványt. Az Ezeréves Sólyom SOSEM hajtott végre légköri repülést. Fel- és leszállt, köszöni szépen, van neki pajzsa, de folyamatos légköri repülést nem végzett, mert az zabálná az energiát.

    2) Mivel Jango és Bobba UGYANÚGY néz ki, így ez szemantika.
    A rohamosztagosoknak azonban:
    - nem látjuk az arcát
    - nincsen nevük
    MERT KLÓNOK, mindig is azok voltak. Luke-nála kérdés azért merül fel, mert nem "minimum testmagasság" van, hanem EGYFORMA testmagasság, aminél Lüke éppen alacsonyabb.

    3) Nem nézek való világbeli egyenruhákat. Minek? Itt pár darab 2-órás filmről van szó.

    4) reménykedj...

    5) A lézerpisztoly minden rohamosztagosnál rendszeresített, ráadásul kisebb, könnyebb, általánosabban hazsnálható, és nylt terepen felsem merül hogy kivigyem a tűz- és robbanásveszélyes lángszórót.

    6) tetkó-bolygó, yakuzabolygó - mi a különbség?
    Ha színe szar, szaga szar, akkor az szar. Nem esszük meg.

    7) l. köv. ppost.

    +1: hejesíráslecke: HALÁL AZ LY-RA!

    9) közízlésről van szó. Amelyik marketinges olyan elemet használ ami egyszer már megbuktatta az eladni kívánt terméket, az ki kell rúgni.

    10) Mondta. Gonosz yeti =sittes. A ren-lovagok ebből következően sittesek.

    11) ki mondja hogy csuvi 200 éves volt gyökér? Valami Expanded Universe cucc? Mert akkor rossz hírünk van: az csakfan-fiction.

    12) Ja wazz, és Obi Vannak ruhája sem volt soha. Na menj anyádba.

    13) "a háború" a Lázadók vs Birodalmat jelenti. De ez sem számít, mert Obi Van ssosem volt tábornok, yeti pap volt.

    14) A fogatverseny nem pilótaság. És bizony SW4-ben, 32:40-től Obi Van mesél Anakin szereplről A Háborúban mint pilóta.

    15) Yoda mondta. A személyeskedésed, az nagyon szar, meg a tájékozatlanságod.

    16) Ja, és leromboltak mindent minden bolygón. És a Csillagkapukból is azért van minden bolygón más variáns, mert ugye többezer évig építgették őket. Várj...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad