Kaland, Játék, Kockázat könyvek 10-12 (27)

#10
Elátkozott Ház

Modern, mármint 20. sz-i környezetben játszódó kaland, ami a szokásos horrorklisé szerint ránkzáródott, minket feláldozni akaró szekta lakta házban zajlik.

Ez önmagában elég volt hogy sokak kedvence legyen - mások szerint viszont rettenetesen klisés, túlzsúfolt, ráadásul meglehetősen unalmas is.

Szokás szerint megjelenik benne egy KJK-ban visszatérő ~karakter: a púpos szolga.
Érdekes módon számoltatlan Titánon játszódó elem is felmerül, kezdve a Nankával, ami egy afféle gonosz dzsin.
A nagy szivatás benne abban rejlik, hogy reális esélye egy olyanjátékos karakternek van mindig is, aki legalább ugyanannyi Ügyességgel rendelkezik, mint a könyv legerősebb kötelezően legyőzendő szörnye. És bár itt látszólag jószerével semmi nem megy 7 fölé (a játékos alap ügyessége 7-12), ám ezzel elfelejtkeznénk a tényről, miszerint alapban nincsen fegyverünk, ami miatt 3-al kevesebbet ér az ügyességünk - más nézőpont szerint az ellenfélnek a kiírthoz képest 3-al TÖBB az ügyessége. Azaz indítsunk csak egy 10-es ügyességű karaktert MINIMUM.

#11
A Halál Talizmánja

Ugh, Orb világára idézik MAGÁT AZ OLVASÓT. Persze Mátrixosan azonnal meg is tanultuk hogyan forgassuk a kardot és hasonlók, de ez a legkevesebb.
Az én kérdésem viszont az, minek kell MÉG EGY fantasy-világ a meglévő mellé? Miért nem lehetett AZT használni?

És bár láthatólag hatalmas közönséget vonzott be a koncepció hogy TÉNYLEGESEN MI MAGUNK vagyunk a főhős - a fogalmazás lagymatag, a történet közepes és teljes mértékben klisés, kábé egy Füles-évkönyvbe való.

De ha ez kell a népnek - miért nem tért vissza hozzá soha a sorozat?

#12(-27)
Űr-orgyilkos
Na wazz, ez is az egyik sci-fi "remek".
Annyira felejthető az egész, hogy valójában megkülönböztethetetlen a #27: Csillagközi Fejvadász-tól, és egykből sem fogunk emlékezni egy fikarcnyira sem, szóval én is hanyaglom a bemutatásukat.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad