Kalan Játék Kockázat #13-15

#13
Országúti Harcos

Óh, Mad Max a harag útja!
Na jó, ez inkább a korábbi, a 2. Mad Maxre hasonlít, de így is illik megemlékezni a bőrszerkós benzinfalóról, aki egy civilizáció utáni (posztapokliptikus) világban még mindig képes dízelt tankolni a benzinkúton XD

Van itt minden agresszívvé vált radioaktív állatoktól az országúti banditákig, és mi sem csaka jó öreg shotgunnal írthatunk, hanem a Knight Rider KIT-jéhez hasonlóan nyomathatjuk az olajtócsát - sőt a rakétákat!


Gyerekkorom nagy kedvence volt, bár ma már nem nagyon merem elővenni, hátha csalódnék benne. Az biztos hogy először engem bizony megharaptak a radioaktív patkányok a végén, így jó Falloutos hős módjára "győztél, de itt nem maradhatsz" (pontosabban kösz hogy elhoztad, most már meghalhatsz mint a Maratoni Futó) lettem.


#14
A Rémület Útvesztője
Na ja,a sorozat hírös volt a fordítók útvesztéséről, ez például eredetileg a Retteggés Temploma volt - bár azt sem igazán tudni miért, mert miután végigbóklásztunk benne egy sivatagon, majd egy földbe vágott városon (amire ráfoghatjuk a "labirintus" jelzőt), végül valakinek a nappalijába jutottunk (heverővel, pálmafalegyezős szolgákkal)


Majd bementünk a végén vmi kiürített gardróbba, ahol egy Austin Powersből szalajtott Mr. Evil Darth Vaderként felemelkedett a padlóba épített liften, és győztünk.

Nagy problémája volt a könyvnek am érhetetlen linearitás, a milló-és-egy összeszedendő cucc ami elvette a történésektől a lehetőséget, a fantáziátlan fejezetpontok, és hogy gyakorlatilag semmit nem lehett csinálni. Ha bementél egy szobába minden ami megtörténhetett megtörtént egy fejezetponton, és nem kellett azongondolkodni mosta fiókokat kutasd át, vagy a szekrényt, vagy mittudomén (persze úgyis mindenki "átkutatott" mindent, és ahol megszívta - vagy egyenesen meghalt - onnan visszalapozott).

A röhely az volt, hogy a főgonosz a magam minden klisésségével is egészen "elment" - mégsem lett a könyv semmilyen szinten maradandó - azaz mégis.
Ugyanis a Kaland Játék Varázslat többkötetes kalandjának mintájára létezett ám egy "Gilibran Pörölye"ciklus is, aminek ez a része volt (a dolog nem egyértelműen kijelentett, de ha megnézed a Hóboszorkány Barlangjait, majd a Végzet Erdejét, majd ezt, érteni fogod hogy nem kellett ezt a nép szájába rágni!).

#15
Kether gyűrűi...
Namost mit lehet erről modnani? A rettentő lapos, unalmas és érdektelen sci-fi próbálkozások egyike volt, amiben valami jövőbeli James Bond módájra próbáltunk leleplezni egy kábítószermaffiát, miközben hegyi utakról szorítottuk le gengszterek kocsijait, észrevétlenül lövöldöztünk fényes nappal az autópályán inkognitóban mint a Mátrixban, vagy épp gladiátorként vertünk péppé éppen szörnyeket mint a Street Fighter-ben (emlékszik vki Blankára? Fene, Jean Claud Van Damme-ra akár?) - mindhiába, mert senkit nem érdekelt.
És nem hisszük hogy csak a Bond-lány hiányzott volna.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad