Kaland, Játék, Kockázat könyvek 4-6

#4
Csillaghajó
-----------

Pfűűű. Bevallható hogy a sci-fi/nem-Titán vonulat messze nem lettannyira sikeres mint a többi. Ez volt az első ilyen kiadvány, és rettenetesen lapos, összecsapott unalom lett - és eztel is sismerték.
Egy csillaghajó kapitányaként kell amúgy Star Trek James T. Kirkjének módjára különböző bolygókra leszállni. Csak minek? Végignyálazva ezt az egészet SEMMI de semmi nem fog megmaradni belőle, legfeljebb ha elolvassátok ezt a cikket, amit inkább nem nyúlok le annyira jó.

#5
Tolvajok Városa
-----------------

Na most erre mit mondjak? A főellenség eléggé tud, de semmi köze a Tolvajok Városához, hivatalos nevén Feketehomok kikötőhöz, ami amúgy a legtöbbször visszatérő helyszín a sorozatban. Hát ilyen egy jó kikötő.
Ebben a kalandban speciel nem találkozunk sem hajókkal, sem tolvajokkal. Találkozunk ugyan vérben oldódó virágot termesztő öregasszonnyal, skorpiókat melltűként viselő kígyónővel - aki mellesleg a város kalóz/zsarnok/pap/polgármesterével hentereg szabadidejében -, csatornapatkányok ellen bosszút lihegő boszorkányokkal, és rögtön nyomunk is egy tetkót az arcunk közepére had örüljön anyukánk - persze csakmiután megfejtettük a Fekete Gyöngy Átkát... Ami utóbbi annyira nem sikerült jól, hogy később írtak hozzá egy másik könyvet is.


A könyv amúgy kellően lendületes - csak sajna teljesen súlytalan is, mert bár a főgonosz nagyon badass dolgokat tud (síkváltó torony, eldobált darabjai csontvázsereggé lesznek, miegymás - mégsem kapocsolódik sehova, a világleírás könyv (Titán, a szárnyaló fantázia világa, nálunk A4 alakú könyvként jött ki) nem teszemlítést róla - mintha azt hinnék Nikodémusz beadagolása elviszi majd a hátán a könyvet még akkor is ha csak egy teára ugrunk be hozzá-
Részemről kár ezért az apró hiányérzetért, de ha nem akarsz többet mint 1-2 kötetet kipörgetni, ez mindjárt ajánlható.

#6
Halállabirintus

Ez gyakorlatilag a Top 1 aTop 10-es listán bármilyen felmérésen, annak ellenére hogy csak egy nagyon rövid alagútkolbászolás egy olyan járatrendszerben, amit szégyen labirintusnakcsúfolni mert kb. 2 elágazás van benne.
Szintén - harmadikként - betrollkodja a hasznos sisakot a játékosnak, amit ugyanúgy nem szerezhetsz meg a Helyes Utat bejárva mint a Végzet Erdejében, vagy a Tűzhegy Varázslójában.
Ellenben a könyvecske karakterei nagyon erősek, és ezt a kiváló rajzok csak erősítik. Meg kell szereznünk egy maréknyi drágakövet - smaragdok! zafírok! gyémántok! Susan gazdagok vagyunk! Susan? Susan...! -, megtaláljuk a többi 5 versenytársunk (idővel) holttesteit akik között akad:
 - tipikus barbár (sok izom, semmi óvatosság)
- fennhéjázó de ostoba lovag
- ninja(!)
- dögös bőrbikinis csaj a Conan a barbárból, vagy Boris Valejo valami festményéről
- egy másik barbár aki titokban einsteini IQ-val rendelkezik, mert közvetlen miután megmarta egy csörgőkígyó megold egy elég kemény fejtörőt. Ja, és én úgy nőttem fel hogy azt hittem Stalone-s napszemüveget visel:








A szörnyek is jók, mert nincsenek túl elvont agymenések, és megfelelő arányban jönnek a "tipikus ork"-ok a "wazze"-főszörnyekig sorba. A Vérvad egyszerűen mindenidők egyik legjobb szörnye a szinezéssel, kinézettel, leírással, különleges tulajdonságaival. No és az sem hátrány hogy összeakaszkodhatunk egy dinoszurusszal (rögtön T-rexel!). Ez utóbbi szerencsére kikerülhető, ami a nehézségi foknál sokat számít, rentgetegen szeretik ha nem kell rögtön beírni a 12/24/12-t (a lehető legamagasabb alapértékek), ugyanakkor ha beírod akkor meg azon élvezkedhetsz hogy te ki tudtad nyírni szemtől szemben.

Szóval bár nem hibátlan (tipikusan"nyit ajtó, öl szörny, kincs összeszed), de erényei messze túlszárnyalják azt a kevés hibáját ami van.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad