Trónok harca 5. évad 9-10. rész kritika

Rohadtjók voltak a CGI-lángok a lovon.

Bár a kritikák próbálták mentegetni az évad látványosságának hiányát a 8-9. részekkel, a 9 . rész egy nagy semmi. Két teljesen jelentéktelen szereplő körül kering a történet, akik semmit nem nyomnak a latban. Nincs váraáradat, nincs extrán kegyetlenség, nincs fontos karakter halála, nincs semmi. A 9. rész egy defonocoó szerinti filler.

Márpedig ha emlékszünk eddig szabály volt hogy az évad legfontosabb része mindig a 9. rész. Mert meghal egy főszereplő.
Itt legfeljebb azt tudjuk ráfugni hogy a Vér Szerinti Király most már feltétlen engedelmeskedik a Tűz Papnőjének, és Sárkány Úrnő felült az állatkájára. De ennyi.

Az évad Nagy Halála inkább Cercei bebörtönzését illeti meg.

--------------------

Lol, a Tűz Papnője felgyújtotta a tábort hogy elolvassza a havat. Nos... A kérdés nem az ötletesség, hanem a morálra való hatás, és a feláldozható készletek.
Nyilván durva medzsik kell majd ha tényleg győzni akarnak - és onnan hogyan mennének tovább? Mert gyakorlatilag nullára amortizálták magukat. Se ostromgépek, se katonák, se élelem, se királyi vér nem maradt meghódítani további területeket, pláne nem a fővárost.

Apróságok: ha nem negeded hogy kedvük szerint szexeljenek, az emberek egyszercsak ráfanyalodnak egymásra is. A legtöbben. Nagyon sokan. Tehát A Fal katonái mind dugják egymást. Már amelyik nem lóg ki mégis a kupiba.
Másik: fagyban fém vértet felvenni öngyilkosság. Ahol a bőrhöz és hozzáfagy, és az roppant kellemetlen lesz, mert ezzel elevenen megnyúzod magad!

Bár Havas Jánosról regéltek nemrég a cikkekben, engem valahogy jobban foglalkoztat Sansa (és Bűzös) sorsa. Most megöngyilkolódtak, vagy mi?

Árja nagyon hirtelen lett über.. Vagy mégsem. Inkább többet megtudunk arról, honnan származik, hogyan működik Egy Férfi ereje.

Éééss láthatjuk a világ legrondább vágását 23:01-23:02 között.

Na, a Sárjkány Úrnőért indulás jelenete, az végre, 5 évad után, valami frankó. Hiába, a nagy számok törvénye ugye.

Emlékszik vki a Berlpegore a pokolból c. filmre? Na, a pucéron megjelenős jelenetet onnan lopták.
És figyeltéteka gyónást? Máris megvan a zsarolhatóság folytathatóan: egyfelől ugye "mit tudjuk a részleteket", másfelől van egy újabb nevük akit zsarolhatnak. Ez az amire kitalálták a gyónást. Ne gyónjatok. Ne bízzatok a papokban, akik a társadalom megrontói. Ha volt valaha "illuminátus háttérhatalom, aki csak a népen élősködik", az maga a papság. Kics, nagy, ilyen vallás, olyan vallás - egykutya.
Ja, és a photoshop tényleg ronda.
Plusz megjegyzendő hogy szmötyis cuccokkal nem is dobálják őkelmét. De akkor mitől lett dzsuvás?
A jelent pedig öncélú, soha véget nem érő hosszúságú, ráadásul az a test se szép, így nem akarom bámulni.

Nos, olyan nincs hogy János Bácsi ebből felépüljön. Hacsak persze az évadban nem szereplő Béna Testrabló nem szedett össze vmi hiper-ősi-mage-giga-táp-über medzsiket. Ja, és a jelenet lopás a Julius Ceasarból.
Viszont ha meghalt - mert meghalt,akkor mégiscsak Sárkány Úrnő fog végül a trónra ülni. Vagy ha ő sem,akkor az egész királyság megdöglik, és a barbárok a kapuknál lesznek az új lakók.
Mert elfogytaka szereplők. Vannak még a Vadak aljas Szabad Nép, a lassanelvérző Lanisterek, akikről az évad elején megmondták hogy az utolsó Cercei-gyerek is megfog dögleni, valamint a Nyúzzunk Meg Mindenkit vizikirály. Ennyi. A többi méla csend. Ja,és fagynekromanta.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad