Doctor Who - Peter Capaldi, 1. évad, 10-12 részek

Hát, ezzel elérünk a jelenleg létező részek végére. Persze mire ezt olvashatjátok, lesz karácsonyi kiadás, és ha meglesz a szerződés, talána következő évad is elindul.

10: ok, wtf faktor megvan, theát még az átlátszó Pirosszka Afarkas, Mega-nagyi alap ellenére is nézzük. Kicsit.
Namost bevallom beugrott a Narniás special (csak ez mégis jobb), és az, amiben valami értelmes növény attakolta őket valami kastélyszerűségben, még a klasszikusokban.
És a Swamp Thing c. képregénysorozat.


Btw, Jenny Hill mint BBC-riporter szvsz tök úgy néz ki, persze azona szemcsés képen, mintha egy pillanatra Sarah Jane Smith-t hozták volna vissza.

A történet visszatérő eleme úgy néz ki, A Doktor korlátai.

Amúgy jó lenne a sci-fi/tudományos részre jobban odakoncentrálni, mert:
- igen,a farkasok, különösen az állatkerti farkasok NEM támadnak emberre
- semmilyen falkában élő ragadozó, értsd most farkasok, nem fogja csak úgy feladni a prédáját farkát behúzva, csak mert lát egy valamivel nagyobb, de sokkal magányosabb másik ragadozót. Összeverődnek, és ha sokat kötözködik - itt a tigris-, akkor széttépik.
- másik ragadozó még elejtetlen prédát nem nyúl le másoktól. Majd ha lenyomták, akkor esetleg.

11-12: az évad egyetlen duplarésze.Ééés indításként Dany átmentRoryba, azaz jelentéktelenül kiírják. Pedig őt bírtuk, megérdemelt volna többet, mást... Az meg még rosszabb, ha egyszerűen bevalljuk: ez felülírja, kitörli Amyt és Roryt, mint piszkozatokat.
Az egész kulcskidobálósdi feszültségéből sokat elvesz hogy Szexy CSETTINTÉSRE NYÍLIK.
"És mikor a világ segítségért kiált ... Én azt suttogom: NEM."
A koncepció idióta. Először lenoymjáka "fény az alagút végén" marhaságot, majd a "holtak rádión üzennek" marhaságot, majd a "hozzádvágoma cipőmet" muszlim marhaságot, hogy elussunk oda "a lélek érzi ami a testtel történik". Ugyebr alapvetően felmerül hogy mégis hogy érez kikapcsolt idegrendszerrel, de másfelől az lesz a kérdés, mi félelmetesebb: szép lassan elrothadni, vagy pár perc alatt letudni a dolgot egy hamvasztással? Minden további nélkül a hamvasztásra szavazok, főleg hogy a végén úgyis ugyanott kötünk ki: egy marék por. Még ha ez egyeseknél jóval tovább tart is.
És hol vannak az állatok? Nem-földi inteligens lények? Vagy a Zember tényleg a Teremtés Koronája, amibe Isten lehelé az ő teremtő lélekzetét? WARNING! BULLSHIT ALERT! WARNING!
Még akkor is ha végül kiderül valami más folyik itt, mint elméleti a dolog nem állja mega helyét.
A 11. rész vége pedig egy-az-egyben a "The Invasion" c. Második Doktor történetből van kiemelve.

Az is komoly kérdéseket vet fel, hogyan lett nő a Mesterből? Elég nehéz bármiféle társadalmat elképzelni ilyen regenerációs képességgel. Pl. mi történik, ha illető terhes, ÉS nemet vált? Már az maga is problémás mi történik ha valaki problémás időszakban, vagy egyáltalán regenerálódik. Hogy megy az öröklés? Az utódnevelés? Az új személyiség nyilván nem feltétlen tolerálható a másik fél részéről. Szóval?
No persze ez ráadásul nem az első nagy probléma A Mesterrel. Még ha feltételezzük is, hogy ez csak afféle másolt tudat egy adatgömb biztonsági mentéséből, még mindig ott a kérdés, korábban, mikor A Mester elhamvadt a vulkánban, hogyan született újra? És ez a test most biológiai, vagy mesterséges? NO és persze honnan szedte?

Következő: mennyire kell hülyének lennie egy cybermennek hogy ne ismerje fel a különbséget egy emberi és egy gallifreyi fiziológia között?
No és ahogy az emberek reagálnak egy ismételt cybermen-invázióra. Amiből már számost átéltek. És ha mondjuk elintézzük azzal hogy flashmobként fogták fel, akkor hogyan került elő a katonaság olyan  gyorsan, és hogyan cserélt le minden egyes járókelőt olyan gyorsan és totálisan észrevétlen?
És hogyan épültek fel ilyen gyorsan a gépemberek?

És mivel az egész egyszerűen a Szellemírtók másolása (a holtak kikelnek a sírjukból egy fura villámló, egy középpontól szétteürlő felhő nyomán), és Az Élőholtak Visszatérnek eső terjeszti az anyagot amitől a hullák felkelnek - hát k#&@ nem vagyok lenyűgözve.
Pláne hogya "nem tudok bejutni a kupolás épületbe" meg a Szellemirtók 2-ben volt.

A Brigadéros lánya is olyan jellemváltozáson megy át, ami nem hihető semmilyen szinten.

Úgy tűnik ezen "történet" nem is egy történet, csak egy mondvacsinált eszköz arra, hogy a Doktor menjen mán és találja meg Galifreyt. Hát baszod, ennél gyengébb eresztést... Mert emlékezzünk már, hogy A Mester a büdös életben nem járt a másik dimenzióba szakadt Galifreyen! Utoljára Harold Saxonként pózolt, feltámadt a gyűrűjéből, minden életerejét (nyilvánvalóan nem regenerációs energiáját, mivel már rég másodlagos módokon élt az utolsó regenerácija után) arra hazsnáltahogy visszaverje Galifreyt a száműzetésbe - ÉS (megint) MEGHALT ÉS EZÚTTAL TOTÁLISAN ELÉGETTE MINDEN MARADVÁNYÁT a Doktor. A Mester elhallozott, vége, annyi neki. És sosem járt a zsebdimenzióba zárt Galifreyen.

Durva kontinuitási hiba: a cybermenek NEM nanotechnológiával "szaporodnak". Makrosebészeti műtétekkel szaporodnak, azaz vesznek egy teljes élő személyt, hatalmas fűrészekkel levagdossák amit fémrészekkel pótolnak és úgy.

Fontoskérdés: hogyan teleportált a Tardis EGY PROGRAMBA?

És tulajdonképpen milyen szerepe volt itt Ahmednek? Kissé riasztó humor amikor egy repülőgépre, terroristák közé felrak egy író egy Ahmedet. Kínos asszociációkra ad okot.

Uhm,a gép felrobban, néhány tonna kerozin, meg roncsok - és a Doktornak semmi baja, mint Tapsi Hapsinak a rajzfilmben? RÚGJÁK KI MOFATOT!
És vjon hogy menekül meg A Doktor a zuhanásból? És nem érdekel, hogy "éssel nem kezdünk mondatot". Pont úgy, ahogy a Charlie Angyalai film kezdődött (Drew Barrymooral, meg a többiekkel).

És mi a fasz volt a végén az a karperec? Danny fogta magát, a karpereccel irányította az összes cyberment, és mind felrobbantották magukat a megsemmisülésbe.
Namost, hogyan sikerült ebbőla szituációból egy halottat visszaküldenie egy másik dimenzióból a sjaát testében (tehát nem cybermenként)?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad