Doctor Who - Peter Capaldi, 1. évad, 1-4 részek

1: Dinoszaurusz(ok) Londonban. Már láttunk ilyet a klasszikuskban, és valami hasonlót a Dinoszauruszok Űrhajónban a modernben. Ez itt nem rossz.
Új intró is van, tetszik ahogy a mechanikus óramű egyre modernebbé vált, és érdekes hogy a végén a Tardison állapodik meg A Doktor helyett, hogy végül az aktuális rész címének adjon teret.

Clara sok hasonlóságot mutat a 6. Doktorral - vagy nem? Azt hiszem azért szeretem Clarát amiért a 6. Doktort útáltam. De őt ellensúlyozzák, talán ez a különbség.

A rész ígéretes, csak a végén a nő nézett ki nagyon ismerősen. Talán a Csend vezetője, talán más, de rendkívül hasonló. Viszont nem az, így lespoilereztem magam, de ez a készítők hibája, khm.
Az meg a hírírók hibája, hogy nem írnak tisztességes reviewkat az évadról. mindenki szétcincálja/bemutatja egyesével a részeket, de mikor összegezni kéne, összességében milyen nyomot hagyott bennük az évad - az lemaradt. Miféle újságíró az ilyen?

2: Disco Dance, Disco Dance! Ezen kívül ezt a sztorit már eljátszották (emlékeztek dalek kaanra?). És ez a lekicsinyítjük magunkat dolog is volt már (a klasszikusokban).
Nem is túl erős rész, de vanannyi új ötletadallék benne hogy ne legyen teljes időveszteség végigülni. Közben mndjuk súlyzózz.

3: Ah, mikor megnyalja a fagyiskanalat :D Szinte érzem ahogy hízik a mája a dícsérettől :P
Tudjátok, ha egy könnyed, hangulatfrissítő részt akartak, akkor nagyon jól indult, még úgy is hogy hirteken Robin Hód mégis valóságos-os. De ami bejött Riddicknek, az itt már nem elfogadható, tönkreteszi a részt. Egy kanállal? Piha! Ott volt a kezében a bot. Ami jószerivel nem minősül halálos fegyvernek. Az működött volna, talán még okos is (nem nézem újra a jelenetet hogy tudjam honnan szedte a botot). De ez megalázó a nézőnek.
Amúgy ja, rögtön felismerjük a Király Démonai beállítást - én mégis maradnék inkább az eredetiségnél, ha nem bánják. És persze megvolt az összes szaros utalás a Silver Nemesistől az akármelyik apró-cseprő benyögésig. Lapozzunk már.
Azt meg különösen kikérem magamnak, hogy az unalomig, minden feldolgozást jelentő tökazonos forgatókönyvet, hovatovább SZÓFORDULATOKAT is tovább csépeljék. Minek? Miért nem lehet ott Robin Hood, de maradhat ez a Doktor Who sorozat?
Vajon hogy maradt a fejék a csajon? Ragasztó?

4: Az alaptéma zseniális, bárki találta is ki. Még akkor is ha ez a Csend Gyóntatóiban már megvolt egyszer. Capaldinak meg figyeld az arcát mikor ez megy:
"- És akkor meglátjuk!
- Mit látunk meg?
- Hogy mi van az ágy alatt :P"
És akkor, ott az a vigyor. Zseniális. Kicsit olyan mint a 2. Doktor, de ez inkább csintalan és tudatos mint gonoszkodó és személyiségből fakadó (tehát szeressük!).
Fantasztikus mi feszültséget lehet azzal kiváltani hogy tökéletesen normális szituációt úgy adunk elő, hogy közben képesek voltunk meggyőzni a nézőt/hallgatóságot/stb. hogy ott vannak a szörnyek, még ha nem is látjuk őket.
Megjegyzem megnézném azt a változatot ahol a lény nem mozog a takaró alatt, és főleg nem veszi le a takarót. Csak állnak az ablaknál, szöveg ugyanaz, a z ágyat nem látjuk, majd ajtócsapódás, visszafordulnak, a púp még mindig ott van a takaró alatt - A Doktor lerántja, és egy plüssmackót takar ki, mi pedig továbbra is kétségben vagyunk tartva, nem csak a ház recsegett-e, valóban csapódott-e az ajtó.
De ez végre egy K-va jó rész

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad