Doctor Who - Emlékezetes Társak

Mindenkinek vannak kedvencei, de őszintén szólva Társakból nem volt olyan sok, és én vagy emlékezetesnek találtam őket, vagy segítség nélkül nem tudom felidézni kik voltak.
Következzen hát egy lista azokról, akik "maradandót alkottak", legalábbis számomra. Időrendben.

Susan: valójában nem emlékezetes, csak azért jegyeztem meg, mert ő a Doktor Unokája.

Jamie: a skót fickó. Nem csak a szoknyája miatt ragadt meg bennem, hanem mert neki volt először önálló teljes személyisége, meg valamennyi önálló gondolata/szereplése.

Josephine (Jo) Grant: ki tundá elfeledni ezt a széles szájat, akiből csak úgy sugárzott az életrevalóság? Izgága, vidám, és bár nem túl okos, de ez nem számított.

Leela: egy magas szintet ugró szexszimbólum. Ő kissé alulművelt, de ebből helyzetkomikumot kovácsoló karakter volt meglehetős elszántsággal és talicskányi józan ésszel, amivel nálam a legtöbb Társat jóvall lekörözte.

Megemlíthetnénk K9-et, de ő csak arra volt jó hogy szétlőjön dolgokat, vagy Romanát a regenerációival, de annyira nem vagyok romantikus hogy nekem bejöjjön mint karakter, de másnak biztosan.

Kamelion: ha gépi Társ, akkor ő volt a nonpluszultra. Kifinomult szerkezet, ami a megjelenésének epizódjában volt egyszer és utoljára rendesen alkalmazva, de már azzal beírta magát a nagykönyvbe.

Ace (anyakönyvezett Dorothy): az állandó Megsemmisíteni! közepette, és a klasszikus Doktorok komolysága mellett a buzgósággal és életerővel lehetett nálam kitörni, és Ace is ilyen volt. Majdnem azt mondanám afféle proto-Strax volt a "hé, miért ne robbantsuk fel" beszólásaival, függetlenségével, és ifjúsága ellenére határozott világnézetével.

Rose Tyler: Oké, főleg a 9. Doktor melletti alakítása ami meggyőzött, és később a vendégszereplései, de A Doktorhoz hasonló fellépésével, hogy mindenben meglátja a csodálatosat és tud rajta nevetni, hogy vágyja a csillagokat, és hogy nem aggódik folyton azon "mikor" kell hazaérnie, belopta magát a szívembe.

Donna Noble: határozott, jó alakú, A Doktort iránytani képes asszonyság. Kinek ne tetszene?

Martha Jones: rendben, az ő szerepe nem volt annyira erőteljes, lévén egy működésképtelen szerelmi kapcsolat volt az övé, ahol a Doktor pótlékként szedte fel egy csalódás után. De okos, értelmes, viszonylag higgadt, és az újdonsággal valamit kezdeni képes személyiség ő, aki nagyon szép karriert épített minden megszerzett tudását kamatoztatva állásában. Elismerésem.

Clara Oswald: Ő egy rendesen megírt Amy Pond-klón. Minden ami jó volt Amyben át lett hozva bele, de ami rossz azt újraírták. Némileg független, erősen szarkasztikus a humora, ugyanakkor rendelkezik annyi belátással hogy fleismerje mikor hallgasson A Doktorra és maradjon a helyén kimaradva a veszélyből. szintén életvidám, de meglepően szigorú is tud lenni ha észreveszi hogy A Doktor valami olyamsit titkol ami már életeket veszélyeztet. Kedvelem őt, mert karakteres. Igazából érdekelne hogy a színésznő mit ad más filmekben, mert elég egyedi amit itt levág színészileg.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad