Csillagközi Romboló (Battlestar Galactica) 4.

Az Ellenállás: Ezek a minizódok az Új Capricai ellenállást mutatják. Mármint hogy hogyan működött. Azt nem, mi ellen állnak ellen, mert ha ott kóvályog pár cylon, hát végülis kit érdekel? Már feltéve hogy nem politikus vagy fanatikus vagy.
Btw, azon kívül hogy ezek egyértleműen a fanatikus-fajta, látszik hogy az Emberek tulajdonképpen ellennének békében. Csak megint a Cylonok kavarják a szart, hiszen az Ellenállást bizony két Cylon vezeti, az ő ötletük volt az egész!

------

3. évad

1: No, kiderült mi a gond, jó sokáig tartott. Az, hogy a Cylonok vallásosak. Mint anno a keresztények mikor kiderült hogy nem tudnak kiírtani mindenkit, nekiálltak bevezetni helyette a teokrációt, csakhogy a népeknek semmi kedvük nem volt az egyértelmű hülyeséghez, így a rendszer nem működik. A cylonok úgy tűnik mégsem olyan alaposak mikor a törétnelemről van szó.
Ja, és most már KÉT hibrid csecsemő is van, mert "A Főnök" is csinált egyet magánakaz egyik szerelőlánnyal (aki mellesleg tök cuki).
A Csillagközinél meg nagyon érdekelne, mégis hogyan működik még egyáltalán. Elvégre nincs semélyzet bányászni, finomítani, szerelni...

2: kiírtáka történetből az elnöknőt. Lévén már haszna - a sorozat szempontjából - nem volt...

3: ééés ami az előző rész végén történt az mégsem történt meg. Olcsó, és nem hihető fogás. Ráadásul ezzel az előző rész egyetlen talán-értékét rombolták le.

4: Visszatérés a kezdetekhez. Új Capica? Mintha meg sem történt volna. Pegazus-romboló? Mintha meg sem történt volna. Stb.

5: Egyértelműn a holokamuszt-írók csinálják ezta szart, mert amúgy nincs értelme.
Egy űrhajón nem lehet észrevétlenül emebereket kidobálni a zsilipeken. Egyáltalán nem lehet észrevétlenül nyitogatnia zsilipeket. És ha 40,000-en vagy egy technikai civilizációból, akkor nem válsz meg az egyetlen szakértődtől az adott terülten.
Ja, Izrael terroristákat küldött anno szét hogy ex-nácikat (vagy legalábbis olyanokat akikről ezen terroristáknak azt MONDTÁK ex-nácik) orgyilkoljanak, meg kollaboránsokat, meg ilyesmi, de ott egyáltlaán nem fenyegetett a kihalás veszélye. Ellentétben ugye a sorozatbeni helyzettel.

6: Remek. Most már nem csak azt választhatjuk hogy Balthar őrült, vagy beraktak neki egy anális szondát, hanem azt is hogy őkelme cylon.
De ah, az A Terv-ben látott "motyogó lány" nem ember-cylon, hanem "hibrid"-nek nevezik, ám valójában nem önálló lény, hanem az a dolog, amiből a bázishajókat növesztik. Érdekes.

7: Időnként próbálnak párhuzamot vonni a cylon és az emberi oldal között (azonos történések, ilyesmi), de ez annyira öncélú hogy senkit nem érdekel.
Dárgáim, döntsük már el mivel van dolgunk: egy számítógépes programmal, vagy egy biológiai ágenssel? Jó, jó, mindkettő "vírus", de azért nem ugyanaz. Egy biológiai, tényleges fizikai létező nem tud "áttöltődni" (persze cylon barátaink lehet meg sem vizsgáltak semmit, és hazudtak). Mivel a Zemberek megvizsgálták és biológiainak találták, abból viszont az az érdekességkövetkezik, hogy a centúrióknak, azoknaka fémrobotoknak is van biológiai komponensük. Ugyanis tudjuk, hogy a fémfejek is megfertőződtek, egy biológiai dolog viszont nem tud megfertőzni robotot.
Ám ott a probléma, hogy a cylonok szerint (l. előző rész) a centúriókban NINCS BIOLÓGIAI RÉSZ ami megfertőződhetne...
Lévén mennyire kevés a lore a sorozatban szégyen ez a baki.
No és ez a hamis dilemma azzal hogy "ha kiírtjuk őket nem vagyunk jobbak náluk". Mondom én hogy a holokamusztírók írják a forgatókönyvet. Éspedig kétszeresen is hazudnak. Az izraeliek nácivadász-osztagai igenis népírtásra lettek létrehozva, és egész Izrael a náci németország elvei szerint lett berendezve, beleértve a fajelmélet fenntartását és továbbvitelét.
De amia soorzat szompontjából fontosabb, hogy a cylonokról tudjuk, hogy nem lehet tárgyalni velük, és hogy ők vannak és maradnak mindörökké az erő pozíciójában. Tehát ha van egy kiskapu, ami által ki lehet írtani a fajt - meg kell tenni, vagy ők pusztíatanak el mindenki mást.

8: Ééés visszakaptuk az egyszer már megvolt cylon vadászt a BG fedélzetére...
Pluszkérdés: ha a cylonok közül minden fertőzött meghalt, ÉS az új főpilóta (pfff) nem volt a megfertőzött báziscsillag fedélzetén, akkor mifasz?
Ráadásul a sorozat elmerül az önsajnálatban...

9: Egyetlen fő szál van, mégpedig megtalálnia Földet. A probléma, hogy ezt semmilyen részlet nem támogatja, így igen nehéz történetet építeni rá.
De mindentől eltekintve ez egy jó rész lenne önmagában. Ez kéne legyen a standard egy ilyen költségvetésnél. Sajna azonban nem kapcsolófik, nem illeszkedik - csak úgy van. És így nem az igazi.

10: Visszatérünk az X készlet fogyóban témához. Csakhogy azon a témán rég túlvagyunk (1. évad), és föl sem volt vezetve.
A vicc az, ha más apropóra építik a részt, még jó is lett volna.

11: Asszem megpróbálták újraértelmezni a sorozatot rejtőzködős-rejtélyfejtős dologgá, de miután évadokon keresztül elkötelezték magukat egy akciós-űrcsatás sorozat mellett, ebből nem származhat nézettség.

12: A legszörnyűbb az, hogy ha az egész ilyen lett volna idáig, erős törzsközönsége lenne, és volna mit értékelni rajta.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad