Csillagközi Romboló (Battlestar Galactica) 2.

Tehát a cylonok története eddig:

12 modell van belőlük. Ezek többsége tudja magáról hogy cylon, a 8-aspedig "alvó ügynök", azaz amíg egy bizonyos jel nem kelti fel a cylon öntudatát, embernek hiszi magát.
A 12-ből 5-öt valamiért arra ítélt a többi ember-cylon, hogy embernek higyjék magukat, és az emberek között éljenek, hátha így megútálják az emberiséget. Csak hogy legyen egy kis csavar a történetben. Bár értelmet nem látok a dologban.

Felmerül az a kérdés is, ano miért hagyottott a 12 kolónia egy teljesen jó bolygót (Kobolt)? És miért voltak a cylon rajtaütés előtt mindössze 2milliárdan? Errefelé egyetlen bolygón is vagyunk 7 milliárdan, és hátmindkettőegy technikailag iparosított civilizáció. A Capricában pedig ugyanolyan megpolist mutatnak mint mondjuk New York. Szóval?

A Caprica kulcskérdése pedig: mi lett Zoéval? Egyértelműen potenciálisan halhatatlan, mert gépi létforma. Megjegyzem lehet hogy a hosszútávú űrutazás egyik megoldási elképzelése lehet(ett) a "digitalizáljuk a tudatot", mert egy gép mégiscsak jobban bírja mint egy szerves. Csak sajnos még mindig fennáll az energiaellátás, és a javítás szükségének problémája, így ez zsákutca.

Amúgy tudja valaki mért akar mindenki ugyanúgy kinézni mint a valóságban bent a virtuális világban? Mutatok pár avatárt, amit  amúgy én szoktam használni:












Szóval gyanítom hogy ha valaha megoldanák a Mátrixot, aminél talán nem is a grafika és az érzékletek, hanem az irányítás lenne a gond, minden sokkal inkább hasonlítana legalábbis a Csillagok Háborújából Mose Isley kocsmájához, vagy egy Star Trek kantinhoz, mint amit itt látunk. Ha nem még különösebben, mert az én avatárjaim általában viszonylag humanoidok.

Visszatérve Zoéra és a másik csajra: valószínűleg porrá atomozták őket a Cylonok az infrastruktúrával együtt. Zoé programjának  egy töredékes változata maradt meg a centúriókban.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad