Torchwood - 4. évad, 1-4. rész

Őszintén szólva valami értelmesebbel folytatom inkább, aztán majdmeglátjuk van-e bármire bárhol utalás.

Ezt az évadot - minő meglepetés - a magyar tv nem vette már meg, nyilván csakis azért hogy idegesítse a nézőt, és támogassa az "illegális" letöltéseket.

1: Az emberek nem halmak meg. Önmagában inkább az a kérsé, honnan lopták az ötletet, nem az hogy lopták-e.

Bill Pullman amúgy a Függetlenség Napjában játszotta az elnököt. Más szerepe nem igazán volt, mégis ismerős volt az arca.

2: Úgy tűnik ez is, mint az előző évad,egyetlen nagy történet lesz.
De legalább olyan jó arcot látunk mint a Dollhouse-ból Sierra!


Ja, és MR. Nagymenő Amerikai a Vészhelyzet egyik doktora :) Szóval ezen a ponton kijelenthetjük, hogy a Torchwood BEFUTOTT!

Vagy Dennis Nedry a Jurassic Parkból? Oké, őt nem láthattuk sokmindenben, de onnan biztos rögtön beugrik.

Na jó, ebben rendesen benne voltak az amcsik, bár a brittek meg nem engedték ela gyeplőt. Nagyon feszült, nagyon zsír évadnak nézünk elébe.

3: A szituáció fő problémája a túlnépesedés. Mindig és mindenkor a fő probléma a túlnépesedés volt, már az után hogy egyáltalán életben sikerül maradnunk.
A megoldás egyszerűbb mint gondolnánk: égetés. Hamvasztás után nem maradnak sejtek amik élhetnének. Nem fájdalomcsillapítót kell nyakra-főre gyártani, hanem keresztülvinni az ipari méretű mesterséges halálozást.

Hm. Hirtelen kiderül(?) hogy az egészet csak egy őrült gyógyszergyár csinálta a profit rmeényében.
Gát egyfelől remélem hogy ennél azért értelmesebb, másfelől ha mégis, akkor mivel megy majd el az évad többi része?

Férfi-férfi ágyjelenet?

4: A téma redundánssnak hat, még ha a történet nem is. De hát a 24-nél is így volt, és abból ráadfásul 100 évad készült.
A különbség itt az előző részkhez képest, hogy egyértleműen nem pusztána halhatatlanság problémájára, betegségekre, túlnépesedésre koncentrál, hanema nyugdíjaskérdésre, az egészségügyi ellátásra - és a politikusokra. Nyilvánvalóan népszerű, nagy szavazóbázist tud megszólítani aki azt mondja "mindenki éljen és éljen jól" - csakhogy ők azok, akik romba döntik ezzel a szlogennel a társadalmat azért, merta szavazóbázisuk azokból kerül ki, akik nem dolgoznak, csak hazsnálják az erőforrásokat: a túl öregek, a túl fiatalok, a túl betegek.
Igen, élhet mindenki élő jól. Amennyiben sok erőforrást tudunk juttatni mindenkinek. Ám ahhoz az kell, hogy a népességszám a megtermelt erőforrásokhozképest viszonylag alacsony legyen. Az pedig azt jelenti, hogy egyeseknek Meg Kell Halniuk.
Egy globalizált társadalom alappillérei:
-  fogamzásgátlás
- eutanázia
- népességszabályozás.
Ennyi mnkahely van, ami ennyi erőforrást termel, ami ennyi népességet tud ellátni. És ha elfogynak a székek az asztal körül, akkor nem mehetünk át egyszerűen a sozmszéd szobába, mert elfogytak a felfedezhető területek. Meghódítani sem lehet semmit, mert mindenütt a saját embereink vannak.
Gondolj bele.

Szintén hamis párhuzam a nem-halottakat "túlélőknek" minősíteni, mert ők nem egyszerűen túlélői a ráknak mondjuk.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad