Sarah Jane kalandjai, 2. évad, 1. fele

A SJK minden története duplarész, így lesza 12 részből 6 történet ebben az évadban.
Az első 3 történet afféle lightos ifjúsági sci-fi kaland, a második három pedig biblikus küzdelem a Zördöggel, legalábbis a címek alapján (A Fenevad Jele (l. jános jelenéseinek könyve), Sarah Jane Megkísértése (mint az a jézusos film), és végül Enemy of The Bane, ami kb. a Nagy Gonosz, avagy a Sántán Ellensége címekkel/címbeli koncepciókkal futnak).

1: A történet címe feltétlen felkelti a figyelmet. Mármint "utolsó" sontaran? Azt hogy sikerült?
És az alapkoncepció ugye az volt, hogy a főszereplő, Mariah Jackson odaköltözött SJS mellé, ezért kalandokbakeveredik. Tehát a címszereplő NEM a főszereplő.  Ám most felmerült, hogy a Jackson-család (pun intended) elköltözik! Kiírhatják őket a sorozatból!

Kapcsolata többi sorozattal: az ATMOS említése.

2: Egyértelműen a The Greatest Show in the Galaxyt, illetve némileg a szintén cirkuszos Torchwood-rész eleveníti meg, és ez - szemben a hetedik doktoros változattal - még működget is. A bohóc nagyon jó, a trükkök nagyon jók, és még az új karakterek bemesélése is működőképes.
Ja, és ha vki Stephen King: Az-jának rajongója, hát Ez szvsz ezerszer jobb. A filmváltozatnál. Mert a könyvbe bele se kezdtem Az után, pláne hogy milyen hosszú :D

És bár az előző részben távozott Mariah, a hangját még használják felolvasni az emailjét :) Kedves adalék.
Az új lány pedig Rani! El se hiszem!

Egyébként errőleszembe jutott hogy sose kerestem indiai pornót. Kiderült hogy bizony ők is űzik azt az ipart.
Viszont indiÁN (native american) pornó az ritka mintr a fehér holló...

3: Itt is, mint a Torchwood 3. évadában felmerüla kérdés, miért nincs ott mindenkor a Doktor.
Az én válaszom ez: mivel látja min tud vltoztatni, és min nem.
Mert láttuk a törzssorozat "Fordulj balra" c. részében, hogy azegyes katasztrófák a Doktor NÉLKÜL IS megoldódnának. A Doktor pusztán mérsékli a károkat, vagy teljes egészében megakadályozza adott események megtörténtét amik különben az egész világegyetem (vagy az emberiség - és ezzel Gallifrey?) pusztulását jelentenék.
A Doktor tehát nyilván nem tűnik fel olyan eseményeknél, amik a) nem okozzák az emberiség kihalását ÉS b) nem érheti el az életszínvonal jelentős javulását az adott korban.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad