Doctor Who - Matt Smith, 2. évad, 5-7. rész

5-6: Rögtön eszembe jutott Az Orchideák Bolygója. Csak ott nem árulják el a patetikus hozzáállás okát a halálhoz és az állandó feltámadás mibenlétét a legvégéig, és még csak nem is ez a csattanója, szóval elég idegesítő olvasni, nekem is csak másodszorra ment, viszont elég értékes a történet ahhoz hogy legalább egyszer elolvassuk.

A csővezeték tökre ugyanúgy néz ki mint a  Fury from the Deep-ben (még a 2. Doktor korából).

Mindenesetre eza szokásos testrabló idegenek az izolált bázison történet, amiben persze a Zemberek fognak nyerni, mert a Doktor a Zidegenek kárára őket menti meg. Uncsi. Különben is: az egzisztencialista válságokat hagyjuk meg a Torchwoodnak, na?

7: Igazából nem tudni miért nem jelölik ezt hivatalosan egybe az előző résszel, mert oké, az 5-6 közvetlenül a hússal foglalkozik, de ott a végükön a To Be Continued.

Karakterek rendes név nélkül...

Btw, ez a "+200 év" feltehetően azt a célt szolgálja, hogy azt mutassa, nem látunk azért mindent A Doktor életéből.

A rész felvetia kérdést, KIT ÖLT MEG RIVER SONG? "Egy jó embert", mondta volt, aki ennek a résznek a címe (és egyéb apróságok) alapján A Doktor. Viszont egyértelmű hogy először megölt valakit, aztán lecsukták, aztán ment A Doktorral, akineka halála MEGLEPTE mikor megtörtént.
Gondoloma magyarázatot - ha van - ki kell várni.

A kalóz és a fia szerepeltetése a Sötét Foltból gyakorlatilag lehetetlen kérdést vet fel.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad